Angajările la stat- suspendate! Ce insitituții intenționau să recruteze personal în următoarea perioadă

de | 25.05.2022 10:00 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Un nou pachet de măsuri sociale și economice “Sprijin pentru România” a fost anunțat de Guvern, cu scopul de a ajuta românii care întâmpină dificultăți financiare în această perioadă tulbure.

Măsurile vor fi aplicate de la 1 iulie. Printre acestea se numără și suspendarea angajărilor la stat, tot de la 1 iulie, pentru a face consolidarea fiscală și pentru a respecta angajamentele deficitului public.

Anunțul vine după ce în ultimii ani, numărul de angajați la stat s-a mărit, fiind la cel mai înalt nivel din ultimii 12 ani, potrivit economedia.ro.

Decizia a fost anunțată chiar la câteva zile după ce mai multe instituții au comunicat că au în vedere recrutarea a sute de persoane. Printre ele, se numără și ANAF, care caută pese 200 de angajați (Citește aici detalii despre angajările de la ANAF).

Și Autoritatea Vamală Română (AVR) anunțase că va scoate la concurs în acest an aproximativ 150 de posturi. Ministerul Economiei va începe, de asemenenea recrutarea de personal, dar și Ministerul Fondurilor Europene (MIPE), care a anunțat că va recruta 536 de persoane. La Ministerul Mediului numărul de posturi va crește de la 484 la 548.

Noile măsuri din pachetul „Sprijin pentru România”

1. Ratele la bănci vor fi amânate pentru 9 luni, măsură de care pot beneficia persoanele fizice, dar și companiile care întâmpină dificultăți financiare;
2. Un sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public;
3. Pensionarii cu pensii sub 2.000 de leu vor primi un sprijin unic de 700 de lei.

Măsurile privind consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public:

1. Vor fi diminuate cheltuielile bugetare cu cel puțin 10 % (se exclud investițiile, salariile, pensiile și asistența socială);
2. Se suspendă angajările la stat de la 1 iulie;
3. Creșterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;
4. Accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Foto: Economica.net3

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Premieră! Cetățenii aleg în ce se bagă banii în Pitești! 5 proiecte în concurs

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marcel Ciolacu

Ultimele articole