Angajaţii Caselor de asigurări de sănătate vor protesta astăzi

de | 10.07.2023 08:33 | Știri, Eveniment, Județean, Național

Angajaţii Caselor de asigurări de sănătate protestează, astăzi, fiind nemulțumiți de salariile mici, pierderea personalului calificat, dar și de reducerea numărului de angajaţi.

Astfel, în intervalul orar 10:00-12:00, toți angajații din cadrul CNAS, ai caselor de asigurări de sănătate județene și ai Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Singuranței Naționale și a Autorității Judecătorești vor protesta prin întreruperea lucrului.

Potrivit sindicaliștilor, salarizarea nemotivantă are ca efect lipsa candidaților la concursurile de angajare.  Ei spun că, în ultimii ani, s-a redus drastic numărul de angajați, de la 4000 la 3000, iar volumul de muncă este din ce în ce mai mare.

În aceste condiții, în ultimii ani, numărul posturilor ocupate în sistemul de asigurări de sănătate public s-a redus de la 4.028 la doar 2.815, din cauza salariilor foarte mici în raport cu volumul, complexitatea și responsabilitatea activității.

Situația a ajuns într-un punct în care concursurile de angajare nu mai atrag candidați întrucât salarizarea a devenit extrem de nemotivantă, în raport cu volumul uriaș de muncă.”, transmite Blocul Național Sindical

Sindicatul atrage atenţia că întârzierea rezolvării problemelor şi întreruperea activităţii prin declanşarea conflictului de muncă va avea consecințe grave, precum nedecontarea prestațiilor medicale ale furnizorilor de servicii medicale.

Nedecontarea prestaţiilor medicale ale furnizorilor de servicii medicale va genera tensiuni sociale majore, prin neplata salariilor personalului angajat, al voucherelor de vacanţă etc. şi va pune în pericol continuitatea tratamentelor pentru pacienţii cronici, inclusiv pentru beneficiarii programelor naţionale de sănătate, pentru care medicaţia este vitală”,  susține BNS

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) și Casele de Asigurări de Sănătate (CAS) județene sunt instituții responsabile de asigurarea accesului populației din România la servicii medicale, medicamente, materiale sanitare și dispozitive. Acestea joacă un rol crucial în furnizarea unui sistem de sănătate funcțional și echitabil pentru toți cetățenii.

foto descriptiv  propolitica.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Angajaţii din cadrul CNAS și CAS vor protesta pe 10 iulie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CAS | CNAS

Ultimele articole