Angajații instituțiilor din Ministerul Muncii intră în grevă generală!

de | 26.11.2023 23:45 | Eveniment, Județean

De luni, 27 noiembrie, angajații instituțiilor din Ministerul Muncii intră în grevă generală. Anunțul a fost făcut de Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii (FSMM).

Începând cu data de 27 noiembrie 2023, membrii sindicatelor afiliate la FSMM cât și angajații neafiliați în sindicate declară GREVĂ GENERALĂ pentru eliminarea inechităților salariale și pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă.
Această acțiune vine în contextul eforturilor constante ale Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii de a obține condiții de muncă optime și remunerare echitabilă. Membrii sindicatelor au considerat că, greva este un pas necesar pentru a atrage atenția asupra problemelor semnificative cu care se confruntă angajații din instituțiile Ministerului Muncii.”, a transmis Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii (FSMM), pe pagina oficială de Facebook.

Sindicaliștii sunt foarte nemulțumiți de deficitul de personal din sistem, creșterea inechității salariale, cât și condițiile de muncă precare. Se pare că toate nemulțumirile celor din sindicate au fost accentuate de creșterea inflației, cât și de scăderea puterii de cumpărare.

Creșterea continuă a inechităților salariale, condiții de muncă precare și deficitul de personal au determinat angajații să acționeze pentru a obține schimbări concrete și sustenabile. Scăderea puterii de cumpărare și impactul inflației au accentuat la rândul lor starea de nemulțumire și au impus necesitatea acestei măsuri.”, susțin sindicaliștii

Conform declarațiilor sindicatului, în cazul declanșării grevei generale, activitatea în toate instituțiile afiliate va fi oprită pe termen nelimitat. Acest lucru ar putea avea un impact considerabil asupra multor servicii publice și ar putea complica procesele administrative, afectând cetățenii care depind de aceste servicii.

De asemenea, aceștia și-au cerut scuze românilor pentru problemele create de intrarea în grevă și mulțumesc pentru înțelegere.

Ne cerem scuze pentru orice disconfort generat beneficiarilor noștri și îi apreciem pentru înțelegerea de care au dat și dau dovadă în aceste momente.”, mai transmit sindicaliștii

Miercuri, 22 noiembrie, membrii sindicatelor afiliate FSMM au declanşat greva de avertisment, în intervalul orar 8:00 -10:00.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeș: O nouă avertizare meteo! Cod Portocaliu de viscol

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Muncii

Ultimele articole