Cătălin Gherzan, reacție virulentă în cazul dosarului ex-premierului Cîțu, pe achiziția de vaccinuri: Au abuzat de funcții și s-au jucat cu destinele românilor, dar și cu banii lor!

de | 27.11.2023 07:26 | Național, Din ediția tipărită, Politic

DNA a cerut ridicarea imunității senatorului Florin Cîțu în dosarul privind achizițiile de vaccinuri din timpul pandemiei, iar Comisia Senatului are termen până pe 29 noiembrie să răspundă solicitării anticorupției. Alături de fostul premier sunt vizați ex-ministrul Sănătății,  Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă. După cum se arată în comunicatul DNA, cei trei sunt acuzați de faptul că au achiziționat un exces de peste 52,8 milioane de doze de vaccin Pfizer și Moderna, în valoare de peste un miliard de euro, prejudiciind astfel bugetul statului.

”După faptă și răsplată!” – este una dintre primele reacții venite din mediul public argeșean, făcută de către Cătălin Gherzan, cel care constant a sesizat unele neconcordanțe privind acțiunile hei-rupiste din perioada pandemiei. ”Au abuzat de funcții și s-au jucat cu destinele românilor, dar și cu banii lor.”, a mai adăugat Cătălin Gherzan. De asemenea, acesta a subliniat și faptul că au impus unele măsuri pe care, deși au promis că le vor sprijini, le-au lăsat pe umerii populației.

”Au spus că-și asumă deciziile, ordonanțele, împrumuturile externe cu consecința îndatorării populației pe zeci de ani. Acum a venit și vremea plăților! Ar trebui să plătească după legea Talionului (n.r. inculpatului i se aplică o pedeapsă identică sau similară cu răul săvârșit de el), pentru bătaia de joc asupra poporului care i-a ales tocmai pentru a-l proteja. Știți că ei și acum sunt parlamentari și iau decizii pentru poporul român?”, a mai adăugat omul de afaceri argeșean Cătălin Gherzan. Acesta este de părere că faptele sunt de o gravitate extremă, atâta timp cât se cere ridicarea imunității unui parlamentar care era premier atunci când s-au întâmplat aspectele anchetate. 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cătălin Gherzan: ”Suntem foarte generoși în ceea ce-i privește pe alții, dar ce le oferim alor noștri?”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Gherzan