Argeș: O nouă avertizare meteo! Cod Portocaliu de viscol

de | 26.11.2023 21:53 | Județean, Importante, Lifestyle

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în această seară, o nouă avertizare meteo, Cod portocaliu de viscol care vizează și județul Argeș.

Avertizarea a intrat în vigoare începând cu ora 20:40 și este valabilă până mâine, 27 noiembrie, ora 02:00.

Potrivit specialiștilor, în acest interval vor fi Intensificări ale vântului, care vor depăși la rafală 100…120 km/h, viscol puternic și vizibilitate scăzută în județul Argeş, zona de munte de peste 1800 de metri.

De asemenea, cod portocaliu de viscol este anunțat și în zonele montane, la altitudini de peste 1.800 de metri din județele Prahova, Dâmbovița, Brașov și Sibiu.

În acest context, ISU Argeș vine cu o serie de recomandări pentru a evita situațiile nedorite:

❗Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

❗Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

❗Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

❗Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.”, trasnmite ISU Argeș

Foto

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Niciun weekend fără vitezomani la volan! Tânăr de 22 de ani prins cu 119 km/h în localitate

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM