anchetaonline.ro

ANM: Cod galben și portocaliu de ninsori

de | 28.02.2022 08:12 | Național

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări meteo pentru următoarele ore.

Potrivit ANM, în intervalul 28 februarie, ora 10 – 1 martie, ora 10, sud-estul țării se va afla sub cod galben de ninsori, viscol și intensificări ale vântului. Vor fi sub incidență județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași. În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h și local va fi viscol.

De asemenea, în intervalul 28 februrie, ora 10 – 1 martie, ora 10, ANM a emis o avertizare cod portocaliu de ninsori viscolite, strat de zăpadă consistent și vizibilitate redusă. Sunt vizate județele Tulcea și Constanța. În aceste județe va ninge însemnat cantitativ (20…30 l/mp) și se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent. Vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 60…70 km/h, ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea va scădea semnificativ. Pe litoral și în deltă, rafalele vor atinge 80…90 km/h și vor fi precipitații mixte.

Informare meteorologică la nivel național

Totodată, ANM a lansat o informare meteorologică valabilă la nivel național. Astfel, în intervalul 1 martie, ora 10 – 3 martie, ora 10, în estul, sudul și centrul țării, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali temporar va ninge, iar local se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, precum și în zona montană înaltă, cu viteze în general de 45…50 km/h, viscolind ninsoarea.

Vremea va fi rece pentru începutul lunii martie în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în est și sud-est unde și vântul va amplifica senzația de rece.

 

 

Citește articolele pe același subiecte: ANM
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: