ANPC, precizări privind produsele din insecte! Cum vor fi vândute în țara noastră

de | 18.02.2023 22:50 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

ANPC, precizări privind produsele din insecte! Cum vor fi vândute în țara noastră

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a transmis proiectul de ordin referitor la faptul că operatorii economici sunt obligați să asigure clienților informații clare despre produsele alimentare ce conțin specii de orice insecte autorizate a fi introduse pe piață ca alimente noi.

Astfel, prin acest proiect de act normativ, ANPC dorește să fie oferită o mai bună informare a consumatorilor din țară cu privire la aceste produse.

Prezentul ordin stabileşte modalităţile de informare a consumatorilor cu privire la informaţiile privind produsele alimentare care sunt/conțin specii de orice insecte autorizate a fi introduse pe piață ca alimente noi, în conformitate cu Regulamentele de punere în aplicare (CE) nr. 2021/882, nr. 2021/1975, nr. 2023/5 si nr. 58/2023 ale Comisiei, respectiv vierme galben de făină, lăcustă călătoare, greier de casă și larve ale gândacului de făină precum și orice alte specii de insecte cuprinse în lista cu alimente noi a Uniunii din Anexa Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2017/2470 comercializate în suprafețele de vânzare precum și a produselor alimentare finite/mâncărurile preparate şi/sau oferite spre comercializare consumatorului pentru consumul pe loc sau la domiciliu de către unităţile de restauraţie colectivă”, se arată în proiect.

Potrivit proiectului, alimentele care conțin specii de insecte vor fi plasate într-un stand separat, în magazine, delimitat de celelalte standuri care nu conțin astfel de specii de insecte autorizate să fie introduse pe piața din România.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Lovitură pentru Lidl! ANPC a închis 38 de magazine

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANPC

Ultimele articole