Ansamblul Folcloric „Nuntașii Bihorului“ din Oradea vine la Mioveni

de | 01.08.2023 10:45 | Știri, Județean, Lifestyle, Mioveni

la Mioveni

Pe scena din centrul civic al orașului Mioveni se vor întrece pentru a obține Trofeul Festivalului, cele opt ansambluri rămase în concurs în urma preselecției.

Ansamblurile vor concura în perioada 11-13 august 2023.

Centrul Cultural Mioveni și-a propus ca rând pe rând, să ne facă cunoștință cu ansamblurile participante, dar și cu membrii juriului.

Astăzi, 1 august, ne este prezentat ansamblul Folcloric „Nuntașii Bihorului“ din Oradea, ansamblu ce activează în cadrul Casei de Cultură a Sindicatelor Oradea, care reprezintă una dintre cele mai importante instituții de profil din partea de vest a țării.

Cu o activitate neîntreruptă de aproape 60 de ani, acest ansamblu minunat din Oradea luptă în continuare pentru promovarea valorilor nepieritoare ale tezaurului tradițional românesc,

Ansamblul, asociat mereu cu profesionalism, eleganță și responsabilitate față de actul artistic – se înscrie în patrimoniul cultural tradițional autentic printr-un repertoriu coregrafic bogat și variat caracterizat mereu prin abnegație față de noblețea dansului popular românesc, atât din ținutul străvechi al Crișanei, cât și de pe alte meleaguri ale spațiului românesc.

Membrii ansamblului „Nuntașii Bihorului“ au prezentat dansul popular românesc pe mari scene ale țării și ale lumii.

De pe meleaguri crișănene, la Mioveni ”Nuntașii Bihorului“ aduc din nou jocul, cântul și voia bună pentru toți cei care iubesc folclorul românesc, revenind cu aceeași dăruire și energie cu care au poposit și anul trecut în aceste zone ale țării.

Amintim faptul că instructorul coregraf este Avram Dinu Marius.

 

Foto: Centrul Cultural Mioveni

 


Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mioveni

Ultimele articole