Anunț de la Cristian Gentea: În iulie se termină cu montarea semafoarelor

de | 23.05.2023 11:29 | Știri, Administrație, Pitești

Primarul Cristian Gentea vine cu un anunț important pentru piteșteni: în luna iulie se termină cu montarea semafoarelor. Aceste clarificări vin în contextual în care în Pitești s-au montat semafoare pe foarte multe străzi, iar nervii multor șoferi și pietoni au fost puși la ”grea încercare”. De cealaltă parte, această situație a stimulat și creativitatea multor piteșteni. Astăzi Cristian Gentea dă dovadă că are umor și vine cu câteva clarificări, în special pentru ”prietenii” care l-au alintat ”primar semafor”.

Gentea Pitești proiectul

”În calitate de „primar semafor”, așa cum mă alintă „prietenii” mei, vreau să lămuresc lucrurile legate și de acest proiect!

Totul a pornit de la un studiu de trafic făcut în 2018, de AV TRANSPORT PLANNING SRL și UTI GRUP SA.

Apoi, Consiliul Local a aprobat prin HCL 462/2018, devizul estimativ în valoare de 35.624.894,5 lei. Atunci a fost aprobat practic proiectul care stă la baza montării acestor semafoare.

Contractul de finanțare s-a semnat în 13.05.2020. Toate acestea, cu mult înainte să vin eu în primărie!

Și noi am aplicat pentru continuarea sistemului de management al traficului, pentru alte 4 loturi din Pitești și am semnat contractul de finanțare în 2023 (cofinanțare 0 lei).

Mai mult, chiar mâine, la ora 11.00, avem întâlnirea cu elaboratorul SF-ului și nu voi fi de acord să se mai introducă noi semafoare, decât acolo unde este absolută nevoie pentru ca sistemul să funcționeze.

Proiectul vechi, cel care văd că nemulțumește, se încheie în iulie 2023, urmând probele tehnologice până în septembrie.

După recepție, dacă nemulțumirile vor persista, deși mie mi se pare că în multe dintre intersecții se circulă bine, semafoarele vor rămâne pe poziții, dar vor fi oprite.

Numai că, dacă vor apărea disfuncționalități în ceea ce privește traficul piteștean, vreau să se știe bine cum stau lucrurile și să nu mai fiu eu „vinovatul de serviciu”!”, a scris Cristian Gentea pe pagina de Facebook.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pitești. Cristian Gentea: 10 stații noi de reîncărcare pentru vehicule electrice!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Primăria Municipiului Pitești