(VIDEO) Veste bună pentru șoferi! Pot afla acum istoricul sancțiunilor rutiere, online

de | 23.05.2023 11:46 | Știri, Eveniment, Național

(VIDEO) Veste bună pentru șoferi! Pot afla acum istoricul sancțiunilor rutiere, online

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că se poate obține și online istoricul sancțiunilor rutiere.

Persoanele care doresc să obțină acest document online, trebuie să aibă sau să își creeze un cont pe hub.mai.gov.ro sau pe ghiseul.ro.

Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând de joi, 18 mai 2023, în cadrul platformei hub.mai.gov.ro secțiunea dedicată obținerii on-line a istoricului sancțiunilor rutiere.

Pentru a obține acest document online, solicitantul trebuie să aibă sau să îşi creeze un cont pe portalul hub.mai.gov.ro sau pe ghiseul.ro”, anunță MAI.

Cei care optează pentru un cont direct pe platforma hub.mai.gov.ro, este necesar să meargă o singură dată la o unitate de poliție pentru confirmarea identității.

În schimb, pentru persoanele care aleg să își creeze cont pe platforma ghiseul.ro, nu mai este necesară deplasarea, identitatea persoanei fiind confirmată prin datele existente pe portalul respectiv.

Istoricului sancțiunilor rutiere se obține gratuit, iar documentul astfel generat este valabil doar în format electronic.

Cei care doresc  acest istoric în format fizic, printat, trebuie să meargă la serviciile rutiere din cadrul inspectoratelor de poliție județene sau la Brigada de Poliție Rutieră din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

De asemenea, prin intermediul portalului hub.mai.gov.ro poate fi eliberat și certificatul de cazier judiciar sau pot fi făcute programări pentru eliberarea pașapoartelor.

Pot fi solicitate și  avize de la Direcția Generală Logistică a Ministerului Afacerilor Interne pentru urbanism, amenajare a teritoriului, dar și autorizații de construcție ori desființare a construcțiilor.

HUB-ul de servicii este în continuă dezvoltare, iar în viitor cetățenii vor putea să aibă acces și la alte servicii digitale furnizate de MAI.

foto descriptiv

sursă video – Ministerul Afacerilor Interne, România

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Urșii creează panică și în Mărăcineni! Trei tineri au trăit spaima vieții lor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: MAI

Ultimele articole