anchetaonline.ro

Pleci din țară mai mult de jumătate de an? Ești obligat să anunți ANAF

de | 21.10.2022 23:17 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Anunț important pentru românii care pleacă mai mult de 6 luni din țară! Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) transmite persoanelor fizice care vin ori pleacă de pe teritoriul României pentru mai mult de 183 de zile, că trebuie să depună documente pentru stabilirea rezidenţei fiscale.

ANAF informează contribuabilii persoane fizice care sosesc /pleacă, în/din România pentru o perioadă ce depăşeşte în total 183 de zile că, în vederea stabilirii rezidenţei fiscale, au obligaţia depunerii la ANAF a Chestionarului pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România sau, după caz, a Chestionarului pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România” a transmis, miercuri seară, ANAF.

Respectivele chestionare pot fi trimise în format electronic sau se pot depune personal ori prin împuternicit, la registratura instituţiei sau prin poştă, cu confirmare de primire.

Aceste chestionare pot fi găsite pe anaf.ro și pot fi descărcate accesând acest link: https://static.anaf.ro/static /10/Anaf/Declaratii_R/descarcare_declaratii.htm.

Ele sunt găsite sub aceste denumiri:

– Z015 – Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la sosirea în România;

– Z017 – Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România.

Ca urmare a depunerii Chestionarelor mai sus menţionate, ANAF analizează îndeplinirea condiţiilor de rezidenţă fiscală în funcţie de situaţia concretă a fiecărei persoanei, stabileşte rezidenţa fiscală şi transmite contribuabililor Notificări privind îndeplinirea condiţiilor de rezidenţă”, a adăugat ANAF.

Foto Digi 24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Amenzi mai mari pentru șoferi! Ce schimbări vor fi aduse

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: