Anunț important pentru elevii și studenții care primesc pensie de urmaș

de | 22.08.2022 14:15 | Știri, Administrație, Județean

  • Noi reguli pentru pensiile de urmaș!

Copiii au dreptul la pensie de urmaş dacă îşi continuă studiile într-o formă de învăţământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani. Este anunțul făcut de Casa Județeană de Pensii Argeș.

 

Pentru evitarea suspendării din plata a pensiilor de urmaș începând cu data de 01.09.2022 este obligatorie depunerea adeverintei de elev sau de student, la Casa Judeteana de Pensii Argeș, la urmatoarele termene:

1. Copiii care au vârsta peste 16 ani au obligația să depună până la data de 25.09.2022 adeverinta de elev, insotită de un cupon de pensie/copia actului de identitate a copilului urmas sau a tutorelui, unde este cazul, din care rezultă că in anul scolar 2022 – 2023 urmează o formă de invatamant organizată conform legii.

De menționat faptul că în cazul nedepunerii acestei adeverințe, plata pensiei se suspendă începând cu data de 01.10.2022.

2. Studenții urmași, în varstă de pană la 26 de ani, au obligația ca până la data de 25.09.2022 sa depună o declaratie pe propria raspundere, din care să rezulte faptul că isi continuă studiile in anul universitar 2022 – 2023. Declarația trebuie însoțită de un cupon de pensie și copia actului de identitate a copilului urmaș sau a tutorelui, unde este cazul.

Modelul Declaratiei poate fi descarcat de pe site-ul institutieI, rubrica “acte si formulare necesare”.

Și în acest caz, pensia de urmaș aferentă lunii octombrie 2022 va fi reținută de plată dacă nu se depune declarația.

După începerea anului universitar, pană la data de 25.10.2022, aceștia au obligația depunerii adeverinței eliberată de unitatea de învațământ din care să rezulte că urmează o formă de învățământ superior în anul universitar 2022 – 2023. Adeverința trebuie să fie în original, însoțită de un cupon de pensie si copia actului de identitate a copilului urmaș sau a tutorelui, unde este cazul.

În cazul nedepunerii acestei adeverințe, pensia de urmaș aferentă lunii noiembrie 2022 va fi reținută de plată.

 

Casa de pensii Arges

 

Foto descriptiv

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Casa de Pensii Arges