Anunț incredibil al Rusiei: „Vom declara război Ucrainei dacă va continua cu provocările”

de | 16.04.2022 11:00 | Știri, Național

Declarațiile oficialilor ruși continuă să șocheze. De această dată, un mesaj adresat Ucrainei vine din partea purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care amenință că Rusia ar putea „declara război” Ucrainei, în condițiile în care rușii au invadat deja tara vecină de aproape două luni.

Cu toate acestea, declarația lui Peskov are un oarecare sens, având în vedere că cetățenilor ruși nu li s-a comunicat, în mod oficial, că Rusia a pornit un război în Ucraina. Mai mult, este cunoscut faptul că oficialii ruși numesc incursiunea militară o „operațiune specială” și folosesc cuvântul „invazie”, ci nu „război”.

dmitri-peskov

Dmitri Peskov

Dacă Ucraina va continua provocările prin atacarea orașelor ruse, atunci Rusia va fi obligată să declare război împotriva Ucrainei.
Sarcina principala este de a elibera [Ucraina] de aceste batalioane naționaliste până la urmă. Operațiunea continua, iar sarcinile care au fost stabilite sunt bine cunoscute. Ele trebuie și vor fi îndeplinite. Nu trebuie să existe niciun dubiu in aceasta privinta”, a declarat purtătorul de cuvânt al Rusiei.

Amintim că de câteva zile, Rusia susține că ucrainenii au desfășurat lovituri militare asupra unor localități ruse.

Deși Rusia susține că încă nu a declarat război Ucrainei, în regiunea din jurul Kievului au fost descoperite peste 900 de cadavre ale civililor. Crimele ar fi fost comise înainte de retragerea rușilor, aproape toate victimele fiind împușcate. Cele mai multe cadavre au fost abandonate pe străzi sau aruncate în gropi comune.

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dmitri Peskov | Rusia | Ucraina | Vladimir Putin

Ultimele articole