anchetaonline.ro

Anunț privind voucherele de energie! Data la care va fi distribuită prima tranșă

de | 30.01.2023 10:03 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Anunț privind voucherele de energie! Data la care va fi distribuită prima tranșă

Veste bună privind acordarea voucherelor de energie pentru români! Data la care acestea vor fi distribuite se apropie.

Conform reprezentanților coaliției de guvernare, voucherele vor fi distribuite începând cu 1 februarie, iar plata facturilor va putea fi făcută cu data de 20 februarie.

Am luat decizia, la finele anului trecut, să asigurăm acele tichete prin care sprijinim populaţia vulnerabilă pentru acoperirea creşterii preţurilor la energie şi în felul acesta tichetele în valoare de 700 de lei urmează a fi distribuite începând cu 1 februarie. Ştiu că domnul ministru Boloş a lucrat îndeaproape cu Poşta Română şi, aşa cum am spus, pe 1 februarie, tichetele vor fi primite de către cetăţeni, iar, începând cu data de 20 februarie, vor putea să facă plăţile, iar aici apare chestiunea de noutate, este o facilitate cu care într-adevăr venim în sprijinul cetăţenilor şi anume plata se poate face direct la poştă sau la poştaşi”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

Poștașii vor avea sisteme electronice de citire a tichetelor, această măsură fiind în avantajul celor care nu se pot deplasa, în special.

De asemenea, premierul Ciucă a reamintit că voucherele sociale, în valoare de 50 de euro, vor fi acordate în continuare, o dată la două luni, persoanelor din categorii vulnerabile.

Cine va beneficia de voucherele de energie

De acest ajutor vor beneficia persoanele vulnerabile, care au venituri mai mici sau egale cu 2000 de lei.

Este vorba despre suma de 1.400 de lei, bani europeni, pentru achitarea acestor facturi. Ajutorul va fi oferit în două trașe: 700 de lei în luna februarie a acestui an, iar încă 700 de lei vor fi distribuiți în luna septembrie.

Foto Economica.net

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Guvernul va acorda și în 2023 vouchere sociale. Când intră pe card următoarea tranșă de 250 lei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: