anchetaonline.ro

Apare Rabla pentru becuri! Anunțul lui Marcel Ciolacu

de | 20.09.2022 16:53 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că programul “Rabla pentru electrocasnice” ar putea fi extins și la becuri.

În acest fel, cetățenii ar putea avea un consum mai mic la energia electrică, iar măsura prevede ca becurile cu filament să fie înlocuite cu cele pe led.

Din fonduri europene, ştiţi că avem acel program rabla la electrocasnice. Din punctul meu de vedere, acolo este consumul cel mai mare într-o gospodărie – la maşina de spălat… Se caută tehnic cum să se încadreze, nu e un program separat pentru becuri. Din fonduri europene, noi avem acces, România, la aceste proiecte de schimbare a electrocasnicelor, să fie un consum mai mic, a becurilor, mai nou, dacă sunt o prioritate. Am cerut şi eu să vedem exact cât reprezintă consumul becurilor într-o gospodărie. Totuşi, când luăm decizii, să avem toate informaţiile”, a declarat Marcel Ciolacu, conform Agerpres.

De asemenea, Ciolacu spune că trebuie să se stabilească consumul becurilor într-o locuință, iar ulterior, Guvernul va decide dacă vor fi introduse în programul Rabla pentru electrocasnice. Totodată, liderul PSD a precizat că speră ca românii să cumpere mai mult becuri românești, deoarece sunt bune și ieftine.

Nu e un lucru rău să venim cu becuri cu led, dimpotrivă, e un lucru bun, dar să vedem cum îl încadrăm – nu pe efortul bugetar intern, avem acest program deja aprobat de către Comisie -, să îl extindem şi pentru acest domeniu. Mi-ar plăcea mult să luăm becuri româneşti. Ne uitam aseară şi noi, cred că sunt cele mai ieftine. Erau vreo 16 lei, nu? 12 lei”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Foto Stirile Zilei

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Se oprește curentul în Argeș! Perioada 19.09 – 25.09.2022!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marcel Ciolacu | PSD | Rabla