Radu Perianu: „Se schimbă regulile în asistența socială – apare Venitul minim de incluziune- VMI!”

de | 23.10.2023 15:31 | Județean, Administrație

  • Anunț important!

din anunt Pitești

Prefectul județului Argeș, Radu Perianu a anunțat în urmă cu puțin timp că toți argeșenii care, la acest moment, beneficiază de Venitul Minim Garantat sau de Alocație pentru Susținerea Familiei trebuie să fie înregistrați într-un sistem nou, în perioada 1 noiembrie 2023 – 31 decembrie 2023.

De subliniat faptul că de la 1 ianuarie 2024, ambele venituri vor fi înlocuite cu Venitul Minim de Incluziune.

Aceste reguli au fost impuse de Banca Mondială din mai multe rațiuni: Venitul Minim de Incluziune răspunde mai bine nevoilor beneficiarilor, promovează participarea persoanelor vulnerabile pe piața muncii.

venit Argeș

Ce trebuie făcut în acest caz? Prefectul detaliază faptul că pentru acest tip de venit se depune o singură cerere la primăria de domiciliu și se primește o plată unică lunară plătită de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Argeș.

Beneficiarii au și drepturi, dar și obligații! Există o listă a bunurilor care, dacă sunt deținute, duc automat la neacordarea VMI”, mai adaugă Radu Perianu. 

Această schimbare îi va solicita, în perioada următoare, pe asistenții sociali din cele 102 UAT-uri ale județului Argeș.

venit Argeș

Astăzi, în colaborare cu directorul executiv AJPIS Argeș, am avut o întâlnire de lucru cu reprezentații primăriilor din județ, prin care, au fost informați de noua modificare legislativă și le-am transmis că pentru orice nelămurire și orice situație ce va apărea din practică, să solicite sprijin reprezentanților AJPIS Argeș, instituția ce efectuează plățile VMI.

 

De asemenea, îi îndemn pe beneficiari să țină legătura cu asistenții sociali, să aducă toate actele necesare așa cum li se transmite și să comunice date corecte”, a mai transmis prefectul.

 

Foto: Prefectura Argeș

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

La Pitești! Beat la examenul de permis!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Radu Perianu

Ultimele articole