Apple a primit o amendă de 19 milioane de dolari pentru „practică abuzivă”!

de | 14.10.2022 17:40 | Știri, Lifestyle, Național

Compania Apple a primit o amendă de 19 milioane de dolari în Brazilia, după ce un judecător e emis sentința. Cauza sancționării este faptul că își vinde modelele de smartphone fără ca acestea să fie însoțite de încărcătorul aferent.

De asemenea, Apple a anunțat că a luat decizia de a nu include și un încărcător în comercializarea iPhone-uri, încă din 2020, deoarece vrea să protejeze mediul și susține că nu este necesar, din moment ce clienții lor au deja încărcătoare din modelele mai vechi.

Judecătorul, Afonso Francisco de la Curtea Regională de Justiţie din Sao Paulo, care a dispus despăgubirile în valoare de circa 19 milioane de dolari pentru „practică abuzivă” argumentând că, prin vânzarea modelelor sale de iPhone 12 şi 13 fără încărcător, compania „a condiţionat achiziţionarea unui produs pentru ca un altul să poată funcţiona”.

Judecătorul a dispus ca Apple să trimită încărcătoare consumatorilor care au achiziţionat modelelor sale de iPhone 12 şi 13 în ultimii doi ani şi, să includă încărcătoare, de acum înainte, la vânzarea tuturor modelelor sale.

Totodată, acestă amendă vine în urma unei amenzi de 2,5 milioane de dolari care a fost dispusă în luna septembrie, pentru același motiv. Conform impact.ro, Departamentul de Justiție a interzis vânzarea acestor modele, fără încărcător.

 

 

Foto descriptiv.

Sursa CNN

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Vandalism făcut de două activiste! Au aruncat cu supă de roșii pe tabloul „Floarea soarelui” de Vincent van Gogh!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: