anchetaonline.ro

Vandalism făcut de două activiste! Au aruncat cu supă de roșii pe tabloul „Floarea soarelui” de Vincent van Gogh!

de | 14.10.2022 17:02 | Știri, Eveniment, Național

Două activiste de mediu care fac parte din mişcarea Just Stop Oil, au vandalizat în cursul zilei de vineri, tablou de van Gogh, „Floarea soarelui”, aruncând cu supă de roșii la conservă pe el.

Opera de artă este expusă la muzeul National Gallery din Londra și a suferit doar „pagube minore” deoarece pictura era acoperită cu un geam, pugubele existând doar la ramă, conform Digi24.

Mai mult de atât, cele două tinere s-au lipit cu adeziv de peretele pe care era expusă pictura, în semn de protest. Motivul lor viața scumpă și lipsa de preocupare pentru protejarea mediului, dar preocuparea excesivă de artă.

Valoarea tabloului, care a fost pictat în 1888 a fost estimată la peste 84 de milioane de dolari.

Criza provocată de creşterea costului vieţii provine din energiile fosile – viaţa cotidiană a devenit inabordabilă pentru milioane de familii care suferă de frig şi de foame – ele nu dispun nici măcar de mijloacele financiare pentru a-şi cumpăra o conservă de supă”, a precizat una dintre autoarele actului de vandalism, activista ecologistă Phoebe Plummer, în vârstă de 21 de ani, citată în comunicatul publicat de mişcarea Just Stop Oil.

În acelaşi timp, există oameni care mor din cauza incendiilor şi a secetelor provocate de dereglările climatice. Nu putem să ne permitem noi proiecte petroliere şi gaziere, pentru că ele vor distruge totul”, a adăugat ea.

 

Poliţia britanică s-a deplasat la fața locului, iar cele două tinere activiste au fost arestate şi acuzate de „vandalism” şi „încălcarea proprietăţii în formă agravată”.

 

Sursa Digi24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism an II, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare: