Aproape 70.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute înregistrate în ultima săptămână!

de | 08.12.2022 23:22 | Știri, Eveniment, Național

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică a informat joi, 8 decembrie 2022, că, în perioada 28 noiembrie – 4 decembrie, au fost raportate, la nivel naţional, un număr de 69.699 de cazuri de infecţii respiratorii acute – gripă clinică, IACRS şi pneumonii.

Numărul de cazuri s-a dublat față de aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost înregistrate 33.067 de cazuri, conform romania24.ro.

Încă de la începutul acestui sezon, au fost raportate un număr de 34 cazuri de gripă confirmate cu laboratorul: 18 cazuri cu virus gripal A nesubtipat, 9 cazuri cu virus gripal AH3, 6 cazuri cu virus gripal AH1, un caz cu virus gripal B, potrivit sursei citate.

De asemenea, în această perioadă au fost raportate la nivel naţional 822 cazuri de gripă clinică, față de 641 înregistrate în săptămâna precedentă şi cu 204 cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Foto descriptiv.

Foto credit paolinoproductions.com

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Sprijin de la stat: 1.400 lei pentru încălzire. Iată cine îl primește

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole