Aproximativ 4,4 milioane de pachete cu ţigări, descoperite la frontierele României

de | 25.12.2023 18:35 | Național, Eveniment

În primele 11 luni ale acestui an, poliţiştii de frontieră, independent sau în colaborare cu inspectorii vamali ori reprezentanţi ai altor instituţii abilitate, au confiscat 4.393.608 pachete cu ţigări, în valoare de 74.572.973 lei.

Comparativ cu perioada similară a anului 2022, anul acesta a fost înregistrată o creștere de 25% a numărului de pachete de ţigări reţinute.

De asemenea, în perioada de referinţă au mai fost descoperite aproximativ 16.765 kg tutun, 9.757 kg tutun narghilea şi 3.103 kg tutun pentru pipa şi au fost identificate şi destructurate 3 grupuri organizate în vederea săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigări în care au fost identificate 47 de persoane.”, transmite Poliția de Frontieră Română

În intervalul menționat, polițiștii de frontieră au constatat 389 de infracțiuni pentru contrabandă și fraudă vamală, întocmind actele premergătoare pentru tragerea la răspundere a celor implicați în fapte ilegale.

Potrivit Poliției de Frontieră Română, traficanții proveneau, preponderent din Bulgaria, Cehia, India, Turcia, Moldova, Muntenegru, Serbia, Ungaria, Ucraina și România.

În perioada analizată, au fost depistate transporturi semnificative de ţigări la frontiera cu Bulgaria. Ţigaretele au fost descoperite în general prin punctele de trecere a frontierei (Giurgiu şi Calafat), fiind traficate prin metoda „capac” sau ascunse în spații special amenajate în compartimentele de transport marfă ale autovehiculelor.

Potrivit sursei citate, la frontiera cu Republica Moldova se menține tendința introducerii țigaretelor ascunse în diferite spaţii din mijloacele de transport, în părțile componente ale mijloacelor de transport, pe corpul sau în bagajele personale ale pasagerilor.

Poliția de Frontieră Română

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

O persoană a murit pe munte, iar alte 20 au fost salvate de salvamontiști, în ultimele 24 de ore

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poliția de Frontieră Română