PNL Argeș: Aderarea României la Spațiul Schengen este o victorie importantă a PNL

de | 28.12.2023 11:19 | Național, Politic

Liberalii argeșeni explică că aderarea la Spațiul Schengen, atât pe frontierele aeriene, cât și maritime, începând cu luna martie 2024, este rezultatul eforturilor constante depuse de PNL. În ceea ce privește aderarea la Spațiul Schengen cu frontierele terestre, PNL Argeș explică că aceasta urmează să fie discutată în 2024.

”România reușeste un pas istoric! Intră în Spațiul Schengen, atât pe frontierele aeriene, cât și maritime, începând cu luna martie 2024.

Acest succes este rezultatul eforturilor constante depuse de PNL. Am tratat aderarea României la Spațiul Schengen ca o prioritate absolută, fiind vorba despre cel mai important proiect de țară, după ce am devenit membri ai UE și NATO.

Cei mai consistenți și relevanți pași au fost făcuți în perioada guvernărilor liberale din ultimii ani. Demersurile conjugate ale președintelui României, Klaus Iohannis, precum și ale miniștrilor liberali ai Afacerilor Interne, Afacerilor Externe și Justiției ne aduc astăzi semnale externe extrem de pozitive”, arată cei de la PNL Argeș în comunicatul transmis.

Totodată, potrivit sursei citate, ”aderarea la Spațiul Schengen cu frontierele terestre urmează să fie discutată în 2024, în strânsă legătură cu măsurile compensatorii privind întărirea controlului la frontiere și aplicarea Acordului Dublin.

PNL va continua negocierile la nivel diplomatic tehnic pentru admiterea cu granițele terestre, pentru traficul rutier și feroviar și pentru statutul de membru cu drepturi depline în Spațiul Schengen. Împreună, construim un viitor mai sigur și mai conectat pentru România!”

”Când veți călători din martie 2024 cu avionul în UE, va fi fără control al pașapoartelor”

”Când veți călători din martie 2024 cu avionul în UE, va fi fără control al pașapoartelor.

Asta înseamnă Schengen! Vom fi în acest spațiu nu doar cu frontierele aeriene, ci și cu cele maritime.

Unii ne ceartă, alții ne laudă, politica înseamnă multe, depinde de unde privești proiectul Schengen. Însă, de oriunde te uiți, e un succes. Este un pas înainte și un semnal pozitiv că facem ceea ce trebuie pentru România și pentru siguranța Uniunii Europene.

Aderarea la spațiul Schengen este un proiect de țară pentru noi. Cum au fost și altele rezolvate de PNL.

A fost un efort constant al președintelui României, Klaus Iohannis, și al miniștrilor liberali.

Continuăm cursa pentru admiterea în Schengen și cu granițele terestre, pentru traficul rutier și feroviar”, a transmis ministrul Justiției, liberala Alina Gorghiu.

Sursă foto: PNL Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Senatul României a găzduit o nouă ediție a Târgului de Crăciun

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNL Argeș

Ultimele articole