Argeș: Amenzi de 14.000 de lei pentru furt de lemne!

de | 02.11.2022 23:19 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Polițiștii din județul Argeș și eprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, au ieșit pe străzi, în ultimele 48 de ore, cu scopul de a desfășura acțiuni pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

În urma verificărilor, oamenii legii au dat 8 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 14.000 de lei. De asemenea, a fost confiscată cantitatea totală de 37,9 metri cubi de material lemnos, dar și o autoutilitară cu care una dintre persoanele prinse în fap transporta lemnele.

De exemplu, la data de 31 octombrie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au depistat un bărbat de 35 de ani, din Bughea de Sus, care avea material lemnos în autoutilitara pe care o conducea în localitatea de domiciuliu, fără a avea documente care să ateste proveniența legală a lemnelor ori documente de însoțire a transportului.

Bărbatul transporta 1,5 metri cubi de material lemnos, de esență fag. În urma faptei sale, s-a ales cu o amendă de 1.000 de lei.

De asemenea, pe 1 noiembrie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, au verificat sediul unui agent economic cu activitate în domeniul silvic (persoană fizică autorizată), din comuna Albeștii de Muscel.

Polișiștii au depistat că acesta avea la punctul de lucru 15,3 mc material lemnos fără documente legale de proveniență.

Ca urmare a abaterii constatate, reprezentantul societății, bărbat de 50 de ani, din aceeași localitate, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos, constând în cantitățile de 13,01 mc lemn foc fag, 0,380 mc lemn rotund rășinoase și 1,91 mc lemn rotund salcâm, au fost confiscate și predate reprezentanților Ocolului Silvic Codrii Verzi.”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

Foto descriptiv Arhivă

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

PITEȘTI: Dați afară din bar cu Poliția! De beat ce era, unul dintre bărbați a căzut cu bicicleta

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole