Argeș: Atenție, șoferi! Se circulă în condiții de ceață

de | 10.12.2023 08:02 | Județean, Eveniment

În această dimineață a fost semnalată ceață pe mai multe șosele din România.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, la această oră nu sunt drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită, în urma a condițiilor meteo nefavorabile sau a vreunui eveniment rutier.

În schimb, se circulă însă în condiții de ceață, care reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele Argeș, Bacău, Dâmbovița, Harghita, Neamț, Prahova, Suceava și Vrancea.

Pe șoselele principale traficul se desfășoară pe un carosabil în general uscat, cu vizibilitate bună (cu excepția DN 1, unde este prezentă ceața) și valori reduse de trafic. Este vorba despre autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești și DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu.

De asemenea, nu sunt semnalate depuneri de polei pe șoselele de viteză.

Recomandări pentru șoferi

În acest context, șoferii sunt sfătuiți de autorități să circule cu viteza adaptată condițiilor de trafic și de drum, iar înainte de a pleca în călătorie, să se informeze cu privire la condițiile meteorologice din zonele în care urmează să meargă.

Recomandăm conducătorilor auto să circule cu atenție, adaptând viteza la condițiile de trafic și drum, să păstreze în mers o distanță corespunzătoare între autovehicule, care să le permită să frâneze în condiții de siguranță, să evite depășirile riscante, asigurându-se foarte bine înainte de fiecare manevră și să nu urce la volan sub influența alcoolului sau a substanțelor psiho-active!”, transmit polițiștii rutieri

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

David Popovici, locul 4 în finala de 200 de metri liber, la Campionatele Europene

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Centrul INFOTRAFIC

Ultimele articole