CJ Argeș: ”Centrele DGAPSC au fost permanent verificate și până acum nu au fost găsite deficiențe majore”

de | 11.07.2023 12:51 | Lifestyle, Județean, Național, Politic, Știri

Conducerea Consiliului Județean (CJ) Argeș salută decizia premierului Marcel Ciolacu de a dispune controale în toate centrele sociale din țară. Și în acest sens precizează că Centrele DGAPSC au fost permanent verificate și ”până acum nu au fost găsite deficiențe majore”.

Pentru Consiliul Județean Argeș situația beneficiarilor și angajaților din centrele sociale reprezintă o prioritate, arată cei de la PSD Argeș în informarea publicată pe pagina de Facebook. Din acest motiv, fie direct, fie prin cofinanțări la proiectele derulate de Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş, Consiliul Județean a investit în modernizarea și reorganizarea acestor centre. Toate aceste eforturi vizează îndeplinirea strategiei județene și a DGASPC Argeș de racordare la standardele europene în privința reorganizării centrelor și asigurarea de condiții la normele moderne. În plus, potrivit sursei citate, DGASPC Argeș colaborează permanent cu instituțiile abilitate, cu ONG-uri și Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului în activitățile sale.

”Suntem conștienți că nu totul este perfect”

”Credem că aceste controale sunt binevenite pentru a reglementa această activitate care ar trebui să aibă ca obiectiv general binele cetățenilor care beneficiază de aceste servicii. Suntem conștienți că nu totul este perfect și că pot fi aduse permanent îmbunătățiri. Nicio țară nu a ajuns la nivelul perfecțiunii în acest domeniu.

Și numai cine nu a intrat într-un astfel de centru, numai cine nu cunoaște greutățile și complexitatea cazurilor beneficiarilor și cine nu știe deficitul de personal și diversitatea activității cu care se confruntă Direcțiile de Asistență Socială poate vorbi din sloganuri.

Facem precizarea că Centrele DGAPSC au fost permanent verificate și până acum nu au fost găsite deficiențe majore. Vizăm în permanență condiții cât mai decente și servicii de cât mai bună calitate pentru beneficiari, de aici și eforturile noastre constante.

De aceea, dăm asigurări argeșenilor că am fost și vom rămâne intransigenți de fiecare dată când apar situații sau abateri grave, pe care le considerăm inadmisibile.

În rețeaua DGASPC Argeș funcționează în prezent 11 centre pentru copii, 8 centre rezidențiale pentru persoane adulte cu dizabilități, o locuință protejată pentru victimele violenței domestice și un Centru de Primire în Regim de Urgență a Victimelor Violenței Domestice.”, explică cei de la CJ Argeș, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Facebook PSD Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Zilele Comunei. Echipa PSD, în mijlocul gospodarilor din Hârtiești!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Consiliul Județean Argeș

Ultimele articole