Argeș: Cinci incendii de vegetație uscată, în ultimele 24 de ore

de | 05.10.2023 15:57 | Județean, Eveniment

În ultimele 24 de ore, pe raza județului nostru au avut loc mai multe incendii de vegetație care au afectat o suprafață totală de teren de aproximativ 76.300 mp.

Astfel, o primă  intervenție a salvatorilor argeșeni a fost în cazul unui incendiu de vegetație uscată în municipiul Câmpulung, unde au ars aproximativ 300 mp.

O altă intervenție a salvatorilor a fost în comuna Băiculești, unde au ars aproximativ 1.000 mp de vegetație uscată.

Un incendiu de proporții a fost în comuna Buzoiești.  Aici au ars aproximativ 60.000 mp de vegetație uscată, circa 500 kg resturi vegetale și cinci pomi fructiferi.

Ajunse la locul cu pricina, forțele de intervenție au constatat că este vorba despre un incendiu violent care se manifesta cu focare dispersate, prezentând pericol de propagare la locuințele cetățenilor.

Alături de pompieri a acționat și personal din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență.

În timpul ce se lupta cu flăcările, un localnic, cu vârsta de 73 de ani, care participa la misiunea de stingere a incendiului, a acuzat o stare de rău. Echipajul SMURD aflat la fața locului i-a acordat primul ajutor, apoi l-a transportat la spital.

O altă intervenție a salvatorilor argeșeni a fost în comuna Aninoasa, unde au ars aproximativ 15.000 mp de vegetație uscată.

De flăcări nu a scăpat nici comuna Hârsești. Aici au ars aproximativ 50 mp de vegetație uscată.

foto descriptiv Resita.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Ion Georgescu la ieșirea din DNA: „Le-am spus procurorilor adevărul”

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU Argeș