PNL Argeș: Economia și mediul de afaceri au nevoie de stabilitate

de | 03.02.2023 11:41 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Național, Politic

Liberalii argeșeni nu susțin introducerea unui impozit de 1% din cifra de afaceri pentru companiile mari. Aceștia explică că introducerea unei asemenea taxe se va regăsi în prețul final al produselor de bază și tot cetățenii vor fi cei afectați.

”Fiecare nouă taxă care se pune companiilor se va regăsi în prețul final al multor produse de bază, iar cei mai afectați vor fi cetățenii. Este un lucru știut de fiecare român, fie că e investitor, economist, angajat sau  pensionar. Din Argeș sau din oricare județ al țării.

Argeșul se poate dezvolta frumos! La fel, întreaga Românie. Dar nu în orice condiții, mai ales acum, în acest context geopolitic complicat și într-o perioadă cu multe crize.

E nevoie de stabilitate și de coerență guvernamentală! Iar aici politicile de dreapta și-au arătat eficiența. Miza este mare: dezvoltarea economică și încrederea mediului de afaceri.

Tocmai de aceea, introducerea unui impozit de 1% din cifra de afaceri pentru companiile mari nu este soluția. Mai ales că nu apare în programul de guvernare agreat și asumat de partidele aflate la guvernare. Propunerea nu a fost prezentată nici în cadrul Coaliției, nu e susținută de studii serioase de impact sau de argumente puternice. O astfel de taxă va afecta și foarte multe firme cu capital românesc sau mixt. Plus că, începutul acestui an a adus modificări Codului Fiscal, de comun acord al tuturor partidelor din actul guvernamental, care privesc măsuri de echilibrare a taxării și de eliminare a unor inechități din sistem.

Politicile fiscale ale unui stat nu trebuie să fie joc la risc! PNL Argeș sprijină decizia conducerii centrale de a nu susține introducerea de noi taxe.

Orice modificare în politica fiscală a României trebuie bine și înțelept cântărită, nu tratată în cheie electorală!”, se arată în comunicatul transmis de PNL Argeș.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alina Gorghiu: Sunt mândră că toți senatorii au ascultat Imnul României cântat de Corul ”Orfeu” din Curtea de Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PNL Argeș

Ultimele articole