Argeș: Firmă amendată pentru nereguli silvice!

de | 15.02.2023 13:34 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean, Rural

Argeș: Firmă amendată pentru nereguli silvice!

În perioada 03-12 februarie, polițiștii argeșeni au desfășurat acțiuni individuale sau împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

În urma verificărilor, au fost aplicate 62 de amenzi în valoare totală de 87.500 de lei și a fost confiscată cantitatea de aproximativ 510 metri cubi de material lemnos (faptic) și 495,36 metri cubi (valoric – aproximativ 172.000 de lei). De asemenea, au fost întocmite și trei dosare penale.

Printre firmele luate la ochi de oamenii legii este și o societate cu activitate în domeniul silvic, sancționată din comuna Dragoslavele. În urma unui control, efectuat de polițiști, în cursul zilei de marți, 14 februarie, s-au constatat nereguli la firma respectivă, mai exact diferențe între stocurile scriptice, înregistrate în aplicația S.U.M.A.L. 2.0 și stocurile faptice inventariate la data efectuării controlului.

În data de 14 februarie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Județean Argeș, au acționat pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale în domeniul deținerii, prelucrării și comercializării de material lemnos, verificând activitatea unui agent comercial cu punct de lucru în comuna Dragoslavele.
În urma verificărilor efectuate, s-au constatat diferențe între stocurile scriptice, înregistrate în aplicația S.U.M.A.L. 2.0 și stocurile faptice inventariate la data efectuării controlului.
Ca urmare a abaterii constatate, reprezentantul societății a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar cantitatea de 9,830 m.c. de lemn rotund rășinoase, a cărei valoare este de 2.486,99 de lei, a fost confiscată valoric”; au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

Foto descriptiv Observatorul Prahovean

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Oltenia- reclasificată drept zonă seismică de risc! În localitățile apropiate de epicentru intensitatea a fost de peste 7 grade

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: