anchetaonline.ro

Suntem şi noi fruntași la ceva: Argeşul – al doilea judeţ din ţară la încasări la păcănele!

de | 21.12.2022 20:00 | Știri, După subiect, Economic, Județean

► A doua cea mai mare firmă de jocuri de noroc din ţară este din… Moşoaia!

Miliarde de lei bagă anual argeşenii la jocuri de noroc. Sumele ameţitoare pe care le rulează firmele de pariuri şi jocuri de noroc concurează cu cifrele de afaceri ale marilor producători, cu diferenţa că ele nu produc nimic altceva decât dependenţă! Conform datelor existente în evidenţele ANAF, după București, județele Ilfov și Argeș conduc în topul celor mai mari încasări din jocuri de noroc și pariuri.

Iluzia îmbogăţirii rapide fără muncă umple sălile de păcănele şi agenţiile de pariuri sportive din judeţ. Acestea s-au înmulţit ca ciupercile după ploaie şi, după o perioadă mai proastă din cauza pandemiei, au revenit pe cai mari, storcând milioane de euro din buzunarele argeşenilor.

Încasări de 556 milioane lei în 2021 pentru firmele din Argeş

În Argeş, sunt 33 de agenţi economici care au declarat ca obiect de activitate codul CAEN 9200, corespunzător acestor tipuri de servicii. Raportat la cifrele din 2021, acestea au rulat anul trecut 556 milioane lei (126,4 milioane euro) şi au adus patronilor profituri de 41,5 milioane lei (9,5 milioane euro). Circa 400 de angajaţi lucrează pentru aceste firme.

Las Vegas Games &Fun, care figurează cu sediul social în satul Hinţeşti din comuna argeşeană Moşoaia, este a doua firmă de jocuri de noroc din ţară în ceea ce privește cifra de afaceri, exceptând Compania Naţională „Loteria Română”. În 2021, aceasta a avut încasări de peste 385 milioane lei şi un profit net declarat de peste 3 milioane lei, dublându-şi numărul de angajaţi faţă de anul anterior, care a ajuns la 77. Firma are ca administrator, în mod surprinzător, o doamnă, Simona Popa.

Alte patru firme argeşene se regăsesc în top 100 cele mai mari afaceri specializate în jocuri de noroc şi pariuri: Pheonix Total Games SRL (34 milioane lei încasări), Pari Bet Total SRL (32,5 milioane lei), Sport Ten BMG (24,8 milioane lei) şi Top Club Games (22,7 milioane lei).

Citiţi, se asemenea, pe anchetaonline.ro:

Iniţiativă legislativă care îi lasă şomeri pe Bombardierul pupăcios şi pe Vlad vampiruţul: reclamele la pariuri-interzise!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | București | Moşoaia