anchetaonline.ro

ARGEȘ: Lăsat fără permis pentru că nu a declarat un accident de circulație

de | 19.12.2022 14:07 | Știri, Costești, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Un șofer în vârstă de 53 de ani, din județul Argeș, a rămas fără permisul de conducere pentru următoarele 30 de zile, în urma producerii unui accident rutier, în orașul Costești, din care au rezultat doar pagube materiale.

Potrivit polițiștilor, evenimentul rutier a avut loc în noaptea de 16 spre 17 decembrie, însă nu au fost sesizate organele de poliție.

Totuși, duminică, 18 decembrie, bărbatul de 53 de ani s-a prezentat la sediul Poliției Orașului Costești și a solicitat eliberarea documentelor de constatare și reparație auto, în urma implicării în incident.

Însă, având în vedere că bărbatul nu s-a prezentat la sediul Poliției Rutiere pentru a declara evenimentul cu pagube materiale în termenul legal de 24 de ore de la producerea acestuia, polițiștii i-au aplicat o amendă de 580 de lei și i-au reținut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 30 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare, precum și autorizație de reparație auto.

În acest context, polițiștii argeșeni reamintesc șoferilor ce obligații au în cazul producerii unor accidente rutiere:

1. Dacă evenimentul s-a soldat cu rănirea unor persoane, conducătorul auto este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.
Totodată, este interzis oricărei persoane să schimbe poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, să modifice starea locului sau să şteargă urmele accidentului fără încuviinţarea poliţiei care cercetează accidentul.

2. Conducătorilor de vehicule implicaţi în evenimente rutiere le este interzis consumul de alcool sau de substanţe psihoactive după producerea evenimentului şi până la testarea concentraţiei alcoolului în aerul expirat sau recoltarea probelor biologice.

3. Dacă în urma evenimentului a rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale, conducătorii auto au obligaţia de a scoate imediat vehiculele în afara părţii carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezenţa, precum şi de a încheia un constat amiabil (posibil doar dacă în eveniment sunt implicate numai două autovehicule), respectiv de a se prezenta, în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului, la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul, pentru întocmirea documentelor de constatare.

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

El este tânărul mort în accidentul din Budeasa! Leonard abia se căsătorise

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: