Argeș: Nicio zi fără şoferi drogaţi în trafic

de | 30.08.2023 17:24 | Județean, Eveniment

În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

În urma acțiunilor, oamenii legii au aplicat 240 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 37.000 lei. Totodată polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de circulație, 19 permise de conducere și au retras 7 certificate de înmatriculare.

Printre cei care au rămas fără permis se află și un tânăr de 21 de ani, din Pitești. De asemenea, el s-a ales și cu dosar penal, după ce a fost prins de polițiștii argeșeni sub influența drogurilor.

El a fost depistat, în noaptea de 28 spre 29 august, în jurul orei 03:00, în timp ce se deplasa pe raza localității de domiciliu.

Polițiștii l-au oprit pe tânărul de 21 de ani pentru simple verificări, iar în urma testării cu aparatul DrugTest, a rezultat că se afla sub influența unei substanțe cu efect psihoactiv. Ulterior, tânărul a fost dus la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge și urină, în vederea confirmării prin
analize de specialitate a substanței detectate.

Pentru fapta sa, tânărul s-a ales cu permisul suspendat, dar și cu dosar penal.

În aceeași situație s-a aflat și un bărbat de 45 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, care a fost depistat, ieri,  29 august, în jurul orei 15:00, în timp ce conducea un autoturism pe DN 65, pe raza localității Albota, aflându-se sub influența drogurilor.

El a fost testat cu aparatul DrugTest, iar rezultatul a fost pozitiv pentru trei substanțe cu efect psihoactiv. În urma celor constatate, oamenii legii l-au dus pe bărbat la o unitate medicală, pentru recoltarea probelor biologice de sânge și urină, în vederea confirmării prin analize de specialitate a substanței detectate.

Pentru isprava sa, bărbatul din Vâlcea s-a ales cu dosar penal, dar și cu permisul suspendat.

Foto descriptiv  Ph-online

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Pitești: Prins în flagrant lângă locul de joacă. A fost amendat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Albota | Pitești

Ultimele articole