ITM Argeș: Riscuri în activitatea de manipulare a coletelor și corespondenței

de | 08.03.2024 12:07 | Județean, Administrație

  • Activitatea de manipulare a coletelor și corespondenței

Reprezentanții ITM Argeș au vorbit despre riscurile în activitatea de manipulare a coletelor și corespondenței, activitate care are la bază o logistică ce se regăsește la locurile de depozitare și sortare, respectiv utilaje de transport /transfer colete și corespondență complexă.

În ultima perioadă, într-un ritm alert impus de dinamica activă a unei piețe în creștere, serviciile de livrare de coletărie, corespondență și a unor produse diverse, prin intermediul firmelor de profil, a crescut.

Deşi România se află încă la început, consumatorii au devenit tot mai rafinați și așteaptă ca furnizorii de servicii de curierat să le pună la dispoziție soluții inovatoare, rapide și sigure.

Această activitate are la bază o logistică ce se regăsește la locurile de depozitare și sortare, respectiv utilaje de transport /transfer colete și corespondență complexă.”

Inspectorii ITM atrag atenția asupra transportului de marfă care este unul dintre sectoarele de activitate în care se produce un număr semnificativ de accidente de muncă, având deseori o gravitate mare, ajungând până la deces.

Aceștia sunt de părere că o pondere mare în numărul accidentaților în muncă, o au lucrătorii care se accidentează în timpul operațiunilor de încărcare și descărcare la sediul firmelor de specialitate sau pe traseul de coletărie.

Prevenirea accidentelor este o problemă care trebuie să primeze, anunță reprezentanții ITM.

Activitatea de prevenire a acestor accidente este o problemă care trebuie să primeze, având în vedere numărul de vehicule și utilaje implicate, diversitatea acestora, tonajul de marfă transportat în fiecare an și avântul luat de activitatea de livrare la domiciliu.

 

O mai bună coordonare a activității de prevenire, în domeniul securității și sănătății în muncă, realizată de angajatorii implicați, precum și de lucrătorii care au diferite sarcini de muncă și care acționează conform instruirii primite, este punctul de plecare esențial pentru a preveni accidentele de muncă, atât pentru angajatori cât și pentru  personalul societăților de curierat.”

Din această cauză, în perioada martie – noiembrie 2024 se vor intensifica acțiunile de verificare și monitorizare a modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securității și sănătății în muncă.

În acest context Inspecția Muncii a considerat că se impune în perioada martie – noiembrie 2024 intensificarea acțiunilor de verificare și monitorizare a modului în care se respectă prevederile legale în domeniul securității și sănătății în muncă, precum și asupra modului în care angajatorii realizează măsurile de securitate și sănătate dispuse de inspectorii de muncă, privind organizarea acestei activități  și  utilizarea acestor utilaje.”

 

Foto descriptiv: ITM Argeș

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

BREAKING NEWS! Șefa secției de psihiatrie a SJU Pitești a fost reținută pentru mită

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ITM Arges