anchetaonline.ro

Argeș: Sancțiune record pentru un șofer de 28 de ani! Cursă nebună cu poliția pe urme

de | 27.03.2023 09:07 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Județean, Mioveni

INFORMAȚII NOI

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Argeș (IPJ Argeș), bărbatul a fost sancționat pentru 7 contravenții. I-au fost reținute atât certificatul de înmatriculare, plăcuțele cu numărul de înmatriculare, precum și permisul de conducere.

Conform polițiștilor, bărbatul avea expirate valabilitatea inspecției tehnice periodică, dar și polița RCA, fiind oprit de agenții rutieri. Oamenii legii au reușit inițial să îl blocheze în trafic, iar ulterior a fugit.

În seara zilei de 26 martie a.c., cel în cauză a fost depistat de polițiști și condus a sediul poliției, față de acesta fiind aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.070 de lei, conform OUG 195/2002 și Legii 132/2017, cu măsuri complementare de reținere a permisului de conducere și retragere a certificatului ce înmatriculare și a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare.

Sancțiunile au fost aplicate astfel:

– două sancțiuni, conform OUG 195/2002 ca urmare a valabilității ITP expirate și o sancțiune conform Legii 135/2017 ca urmare a valabilității poliței RCA expirate, cu o valoare cumulată de 2.605 lei, cu măsurile complementare de retragere a certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare;

– cinci sancțiuni, toate conform OUG 195/2002, ca urmare a nerespectării indicațiilor polițistului rutier, a neopririi la semnalele polițiștilor rutieri, a depășirii fără păstrarea distanței laterale cu tamponare, a conducerii autovehiculului pe contrasens, punând în pericol siguranța rutieră, precum și a neprezentării la sediul poliției în termen de 24 de ore de la producerea unui eveniment rutier din care au rezultat pagube materiale, valoarea cumulată a sancțiunilor fiind de 2.465 de lei, cu măsura complementară de reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru un total de 240 de zile”, transmite IPJ Argeș.

Știre inițială

Argeș: Sancțiune record pentru un șofer de 28 de ani! Cursă nebună cu poliția pe urme

Un tânăr de 28 de ani se poate „lăuda” că a atins un nou record de sancțiuni, în județul Argeș, după ce a fugit de polițiștii rutieri timp de peste 24 de ore.

Bărbatul, din cartierul Făget, orașul Mioveni, s-a ales cu o sancțiune record, potrivit surselor noastre. Are de plătit amenzi de peste 5.000 de lei, iar permisul auto îi este suspedat pentru 240 de zile.

Întreaga aventură a bărbatului a început sâmbătă dimineața, atunci când nu a respectat semnalele polițiștilor în timp ce se deplasa pe Bd-ul Dacia, din orașul Mioveni. Tânărul a fugit de poliție, iar în cursa nebună a avariat un alt autoturism.

Nici atunci nu a oprit, continuându-și drumul în speranța că va reuși să scape de oamenii legii. Într-un final, și-a abandonat mașina în zona în care locuiește și a continuat să fugă, autoturismul fiind găsit de agenții de poliție.

A rămas fără permis pentru 240 de zile

Vreme de peste 24 de ore, bărbatul s-a ascuns, iar duminică seara a fost depistat de polițiști pe un câmp din apropierea casei sale.

Având în vedere că a încălcat mai multe reguli de circulație, a ignorat semnalele polițiștilor și a pus în pericol siguranță celorlalți participanți la trafic, tânărul s-a ales cu permisul suspendat pentru 240 de zile și cu amenzi de peste 5.000 de lei.

Totodată, se pare că șoferul ar fi avut anumite nereguli la mașină, motiv pentru care ar fi ales să fugă de polițiștii rutieri.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Şofer teribilist, amendat de polițiști pe autostrada A1

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș