Argeș – Un sfânt la centenar!

de | 05.04.2023 13:58 | Știri

Eveniment deosebit pentru clerul romanesc. Sute de fețe bisericești din întreaga țară, cu funcții importante sau preoți de rând, au fost invitate la Manastirea de la Curtea de Argeș pentru a sărbători un preot care s-a ingrijit o viata-ntreaga de racla sfantulitei de la Arges. Preotul a împlinit suta de ani.

Sute de clerici și credinciosi au avut ocazia de a fi martori la împlinirea de către părintele Clement Haralamb a unui veac de viață. În vechea Catedrală Arhiepiscopală i s-a mulțumit pentru purtarea de grijă a lui Dumnezeu. Într-un cadru solemn, părintele arhimandrit Clement Haralamb, Mare Eclesiarh al Catedralei Patriarhale, în calitate de delegat al Preafericitului Părinte Daniel, si de nepot al sărbătoritului, care ii și poarta numele, i-a oferit “Crucea Patriarhală”

Și Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului i-a oferit Crucea Basarabă.

De mai bine de 67 de ani, părintele Clement Haralamb stă de veghe la racla care păstrează Moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia, îndeplinindu-și ascultarea monahală.

Blândul şi smeritul duhovnic s-a născut în localitatea Lunca din Județul Botoșani, in urmă cu 100 de ani. A ajuns la Mănăstirea Curtea de Argeș în anul 1956 le este este tuturor pildă vie de slujitor hăruit de Dumnezeu care nu se lasă biruit de grijile și greutățile vieții.

 

Sursa Foto arhiepiscopiaargesuluisimuscelului.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

O grenadă în stare perfectă de funcționare a fost găsită într-o parcare de un șofer de TIR!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: