Admiterea la liceu. Calendarul probelor de aptitudini

de | 05.04.2023 12:47 | Știri, Lifestyle, Național

Important pentru elevi. Se apropie desfășurarea probelor de aptitudini și a probelor de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă, în cadrul calendarului de admitere în învățământul liceal pentru anul școlar 2023-2024. Înscrierea candidaților la proba de verificare începe pe data de 15 mai.

Potrivit informării publicate de Ministerul Educației, probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/materă și probe de aptitudini încep cu înscrierea candidaților, în perioada 15-16 mai, urmată de desfășurarea probelor, 17-19 mai, și se termină cu comunicarea rezultatelor programată pe data de 22 mai. Proba de verificare a cunoștințelor de limbă modernă poate fi echivalată/recunoscută, printr-un certificat obținut la un examen cu recunoaștere internațională. ”Documentele necesare pentru echivalarea și recunoașterea rezultatelor obținute la examene cu recunoaștere internațională cu proba de verificarea a cunoștințelor de limbă modernă pentru admiterea în clasa a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne pot fi depuse la unitatea de învățământ de proveniență până la data de 22 mai 2023. Vă recomandăm să solicitați, la unitățile de învățământ, informații privind examenele cu recunoaștere internațională cu care poate fi echivalată proba de verificare a cunoștințelor de limbă modernă”, se arată în informarea publicată pe pagina de Facebook a Ministerului Educației.

Sursă foto: Facebook Ministerul Educației.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Film în premieră la Cinematograful „București”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei

Ultimele articole