Argeș: Start acțiunii „FOC DE ARTIFICII”! Polițiștii sunt puși pe dat amenzi

de | 08.12.2022 15:10 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Polițiștii argeșeni participă, și în acest an, la acțiunea „FOC DE ARTIFICII”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

În acest sens, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș, împreună cu polițiștii serviciilor de investigare a criminalității economice și polițiștii de ordine publică, vor face verificări, în perioada următoare, la cele 36 de societăţi comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, dar și în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale.

Conform oamenilor legii, în acest an, de la începutul acțiunii și până acum, au fost efectuate 8 verificări în tâguri și piețe, la persoane fizice și juridice. Două societăți comerciale au fost și ele controlate.

În urma verificărilor, a fost întocmit un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept” și au fost date două sancțiuni contravenționale, cu avertisment. Mai mult, au fost ridicate 550 de kg de articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 25.000 de lei.

Conform Legii 126/1995, privind regimul materiilor explozive, sancțiunile contravenționale au o valoare cuprinsă între 3.000 și 15.000 de lei. Totodată, utilizarea articolelor pirotehnice tip petardă poate fi sancționată contravențional conform Legii 61/1991R privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu amendă cuprinsă între 200 și 1.000 de lei.”, transmite Inspectoratul de Poliție Județean Argeș (IPJ Argeș).

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pitești – Minori prinși de polițiști când aruncau cu petarde în centrul orașului

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: