USR Argeș a depus amendamente la bugetul pe 2023 al Consiliului Județean

de | 30.01.2023 11:08 | După locație, După subiect, Județean, Politic, Știri

Mâine, 31.01.2023, va avea loc ședința ordinară a Consiliului Județean Argeș, iar pe ordinea de zi se află proiectul de buget al județului pe anul 2023. USR Argeș, prin intermediul consilierului județean Cosmin Ghiță, a depus mai multe amendamente, care vizează investiții pentru Câmpulung, dar și modernizarea infrastructurii rutiere din județ.

”În calitatea mea de consilier județean, am trimis secretarului județului Arges și președintelui Consiliului Județean următoarele propuneri la proiectul de buget:

  1. Primul amendament are ca scop prioritar creșterea nivelului actului educațional, dar și siguranța elevilor și a cadrelor didactice din mai multe unități de învățământ de pe raza Municipiului Câmpulung:
  • Reabilitare toalete elevi – Școala Gimnazială Nanu Muscel – 98 mii lei;
  • Reabilitare toalete profesori – Școala Gimnazială Nanu Muscel  –  65 mii lei;
  • Platformă de beton imprejmuită pentru colectarea gunoiului – Școala Gimnazială Nanu Muscel –  11 mii lei;
  • Înlocuire acoperiș sala de sport – Liceul Teoretic Dan Barbilian  –  480 mii lei;
  • Camere de supraveghere video – exterior, sistem video atelier, cămin și sala de sport – Clădire Calea Bascovului –  81 mii lei;
  • Invelitoare tablă – GPP Sfânta Marina –  613 mii lei.
Sursă foto: USR Argeș

Elena Lasconi

Sursă foto: USR Argeș

Codruț Bădescu

2. Al doilea amendament are ca obiectiv asigurarea cofinanțării unor proiecte de investitii pe fonduri nerambursabile europene atrase de Municipiul Câmpulung, proiecte ce vor asigura creșterea nivelului de trai a cetățenilor din zonă:

  • Extinderea sistemului de canalizare pe străzile Grigore Alexandrescu, Valea Barbușii, Leculesti și Parsenilor din ZUM Cazarmilor – 2123  mii lei;
  • Reabilitarea strazilor Grigore Alexandrescu, Valea Barbușii, Leculești și Parsenilor din ZUM Cazarmilor – 1018 mii lei;
  • Reabilitare și modernizare clădire scolară și împrejmuire teren – 495 mii lei.
Sursă foto: USR Argeș

Adrian Ispăseanu

3. Al treilea amendament propune asfaltarea a două drumuri județene care trec prin comuna Cocu, o comună parcă uitată de Consiliul Județean Arges. Locuitorii comunei Cocu, dar si cei care tranzitează comuna dinspre Vedea – Izvoru catre Cotmeana – Băbana au dreptul sa aibă drumuri asfaltate. În prezent, ambele porțiuni de drum județean care traversează comuna sunt din pământ și pline gropi după fiecare ploaie.

  • Asfaltare DJ 731C (Izvoru – Cocu) –  7 milioane de lei;
  • Asfaltare DJ 731B (Răchițele de Sus –  Cocu) –  5 milioane de lei.

Având în vedere că toate amendamentele depuse se încadrează în prioritățile conducerii actuale a Consiliului Județean: investiții în drumuri județene, unități de învățământ (educație) și sănătate, mă aștept ca toate partidele din Consiliul Județean să susțină și să voteze aceste amendamente”, a explicat Cosmin Ghiță, consilier județean USR Argeș.

Sursă foto: USR Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cătălin Drulă, președintele USR: ”Este prioritate zero să venim cu un set de măsuri anti-inflație, prin care să stabilizăm prețurile”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: USR Argeş

Ultimele articole