Argeș: Trei tineri au fost reținuți după ce au înscenat un accident cu trei mașini de lux

de | 10.11.2023 16:41 | Județean, Eveniment

Trei tineri argeșeni au fost reținuți după ce au înscenat un accident rutier, în urma căruia autovehiculele au avut pagube materiale însemnate.

Ei s-ar fi folosit de trei mașini de lux pentru a înscena accidentul, soluționat amiabil, pentru a obține bani de la firmele de asigurări.

Cei trei tineri, unul de 28 de ani din localitatea Miceşti şi doi piteşteni cu vârstele de 31 şi 32 de ani, sunt cercetaţi într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual, înşelăciune, tentativă la înşelăciune, fals în declaraţii şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Din cercetările efectuate, a rezultat că cei în cauză au avizat două societăți de asigurări cu privire la producerea, în ziua de 01 iunie a.c., a unui eveniment rutier în care au fost implicate 3 autoturisme cu valoare de piață ridicată, eveniment rutier care ar fi fost înscenat.”, transmite IPJ Argeș

În urma demersurilor, firma de asigurări a plătit, pentru una dintre mașini,  suma de aproximativ 18.500 de lei, cu titlu de despăgubiri. Pentru celelalte două autovehicule a fost întrerupt cursul decontării despăgubirilor, ca urmare a cercetărilor desfăşurate de poliţişti.

În urma celor declarate de cei implicați, având calitatea asumată de conducători ai autovehiculelor implicate, societatea la care una dintre mașini avea încheiat contract de tip CASCO a decontat, cu titlu de despăgubiri, suma de 18.560,23 de lei.
Pentru celelalte două autovehicule, ca urmare a cercetărilor desfășurate de polițiști, a fost întrerupt cursul decontării despăgubirilor.”, adaugă IPJ Argeș

Anchetatorii au efectuat şi patru percheziţii domiciliare în Piteşti, Bascov şi Miceşti, pe 04 octombrie.

În  cursul zilei de ieri, 09 noiembrie, după administrarea probatoriului, cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 10 noiembrie, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

foto descriptiv: digi24.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Bărbat din Câmpulung, arestat pentru 30 de zile, după ce a tâlhărit o femeie de 65 de ani!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Micești | Pitești

Ultimele articole