ISU Argeș trimite ajutoare în Constanța

de | 26.11.2023 17:03 | Județean, Lifestyle

Județele Constanța, Tulcea, Galați și Brăila sunt sub avertizare de cod roșu de viscol, iar meteorologii anunță intensificări ale vântului cu rafale de peste 90-100 km/h. Vizibilitatea va scădea spre zero.

Zeci de mașini au rămas înzăpezite, iar peste 35 de copaci s-au păbușit, avariind mai multe mașini. De asemenea, o stradă a fost inundată, iar patru stâlpi de electricitate au fost doborâți de vântul puternic.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, mai multe trenuri au fost anulate, iar activităţile portuare sunt întrerupte, porturile maritime fiind închise de sâmbătă.

Potrivit ISU Constanța, aproape 60 de localități au rămas fără electricitate, iar nealimentate cu apă sunt zece.

Întrucât condițiile meteo continuă să fie severe, iar accesul în multe zone este blocat, din cauza drumurilor închise, intervențiile sunt mult îngreunate.

În acest context, în județele Ialomița și Constanța vor fi suplimentate mijloacele de intervenție.

Astfel, în sprijinul ISU Constanța sunt trimise 8 camioane și 8 generatoare de mare capacitate din cadrul ISU Argeș, ISU București-Ilfov, ISU Călărași, ISU Dolj, ISU Giurgiu, ISU Mehedinți, ISU Olt și ISU Teleorman.

În sprijinul ISU Ialomița sunt trimise 5 camioane și 5 generatoare de mare capacitate din cadrul ISU Brașov, ISU Dâmbovița, ISU Prahova, ISU Vâlcea și Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență.

Generatoarele ISU permit aprovizionarea temporară a unor localităţi cu energie electrică în cazul în care reţeaua publică cedează din cauza vremii neprielnice.

Readucem în atenție faptul că, încă de ieri, la nivelul județelor aflate sub incidența codurilor de vreme severă, peste 4.000 de pompieri cu aproape 3.000 de mijloace tehnice sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației și autorităților locale, pentru preîntâmpinarea situațiilor care pot pune în pericol viața și bunurile.”, transmite IGSU

Astfel, în contextul emiterii de către Administrația Națională de Meteorologie a avertizărilor privind producerea unor fenomene meteorologice periculoase determinate de precipitații abundente și viscol, care vizează mai multe județe din țară, IGSU a dispus unităţilor subordonate luarea măsurilor necesare pentru prevenirea şi gestionarea operativă a unor eventuale situaţii de urgenţă.

Recomandări pentru populație:

❗ Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate;
❗ Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.);
❗ Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților;
❗ Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ;
❗ Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Foto ISU Constanța

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Argeș: A furat energizante și alcool și a ajuns după gratii

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Constanța | ISU Argeș