ARGEȘ: Un jurnalist stabilit în Canada își caută familia biologică

de | 11.06.2022 17:20 | Câmpulung Muscel, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Județean, Știri

Un jurnalist, în vârstă de 33 de ani, stabilit în Canada, își caută familia biologică din județul Argeș.

Cristian Prendaru sau Prundaru, așa cum bănuiește că i-ar fi fost numele de familie înainte de a ajunge la familia adoptivă, s-a născut pe 8 iunie 1989 în Câmpulung, județul Argeș.

După Revoluție, în 1990, Cristian a fost adoptat de o familie de canadieni, pe care îi consideră doi oameni minunați și cărora le este recunoscător.

În 1990, am fost adoptat și adus în Canada de doi oameni minunați, pe care sunt extrem de norocos și mândru să-i numesc părinții mei. Nu am deloc detalii despre familia biologică deoarece nu mai avem documentele de la adopție, dar am cerut deja ajutorul autorităților”, spune Cristian.

Cu ceva timp în urmă, jurnalistul din Canada a văzut pentru prima dată câteva fotografii din România, iar acest lucru l-a făcut să se gândească la părinții lui naturali și să își dorească să îi cunoască până nu este prea târziu.

Prin urmare, bărbatul s-a hotărât să se întoarcă pentru prima oară, de când a fost adoptat, în țara natală. El își dorește să își întâlnească părinții și totodată să găsească acea parte din el de care nu știe prea multe, dar pe care vrea să o cunoască.

ss - ARGEȘ: Un jurnalist stabilit în Canada își caută familia biologică

Foto Facebook

M-a făcut să mă gândesc că ar trebui să mă întorc în România pentru prima dată de când am fost adoptat, că ar trebui să încep să explorez o parte din mine despre care nu știu prea multe și că ar trebui să încerc să-mi găsesc mama biologică, înainte de a fi prea târziu. .
Sunt atât de multe întrebări despre mine pe care nu le-am pus niciodată de-a lungul anilor, ceea ce este ironic având în vedere că sunt jurnalist”, a adăugat Cristian.

Jurnalistul nu deține informații despre părinții biologici, dar speră că îi va găsi, apelând deja la autorități în acest sens. Însă, perioada în care procesul de căutare va începe, este de aproximativ 6 luni. Cristian speră că își va găsi familia mai repede. Astfel a apelat la ajutorul comunității de pe rețeaua de socializare Facebook, „The never forgotten Romanian children”:

Îmi doresc enorm de mult să-i cunosc, de asemenea toate rudele din partea lor, frații și surorile dacă mai am.
Vă rog frumos să DISTRIBUIȚI anunțul meu, poate așa va fi văzut și de familia mea! Vă mulțumesc!”, a transmis Cristian.

Cum a luat naștere „The never forgotten Romanian children”

„The never forgotten Romanian children” are o poveste uluitoare. Pagina a luat naștere în ianuarie 2015, fiind creată de către o româncă stabilită în Irlanda în anul 1996, Ileana Cunniffe Baiescu, care a pus bazele comunității pe Facebook cu scopul de a-și găsi fratele biologic, adoptat din județul Buzău. Comunitatea sa a adunat mulți oameni care aveau același scop, acela de a-și găsi rudele pierdute. Ileana a început în acest fel să ajute persoane care, la fel ca ea, erau în căutarea cuiva drag.

Am luat o singură persoană la întâmplare, un tânăr român în căutarea fratelui său adoptat în Irlanda, câteva minute mai târziu am vorbit pe chat. M-am oferit să-l ajut. I-am cerut să aibă răbdare o oră sau două, ca să mă gândesc cum să continue căutările. Mai târziu în acea seară am creat „Copiii niciodată uitaţi ai României’’ o pagină de comunitate pe Facebook, şi m-am mai implicat în alte două căutări … a două zi, una dintre ele a avut succes, a fost prima familie pe care am reunit-o. Am plâns şi am râs cu ei în acelaşi timp. Le-am simţit emoţiile cele mai profunde şi le-am înţeles sentimentele de dragoste şi regăsire, din toate punctele de vedere. A fost minunat!!”, spune Ileana.

În scurt timp, pagina de Facebook „The never forgotten Romanian children” a devenit una dintre cele mai cunoscute de pe social media. Peste 300 de cereri, privind căutări ale familiilor au venit în primul an, iar 88 dintre persoane au reușit să își găsească rudele pierdute.

Ulterior, Ileana a început colaborarea cu câțiva voluntari care o ajută în sutele de căutări de familie din România.

Comunitatea are nevoie în continuare de voluntari, din cauza numărului tot mai mare de cereri. Cei care doresc să ajute și să intre în această comunitate pot consulta site-ul „Adopted from Romania” pentru a obține mai multe informații.

Foto Facebook „The never forgotten Romanian children”

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Se anunță proteste din cauza prețului crescut la carburant

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Buzău | Câmpulung Muscel | Canada | Cristian Prundaru | Irlanda