Se anunță proteste din cauza prețului crescut la carburant

de | 11.06.2022 12:32 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Se anunță proteste în toată țara, după ce prețul carburantului a depășit 9 lei/litru. În acest sens, românii au creat un eveniment pe pagina de socializare Facebook, intitulat „Proteste in toată țara contra prețului carburantului!” (click aici), iar acolo se precizează că protestul va avea loc pe 30 iunie.

E timpul sa facem ceva, ieșiti in strada, blocați pompele. Este imposibil si inadmisibil ca intr-o țara ca Romania prețul carburantului sa depașească 9 lei/litru. Share masiv ca sa vada toata lumea si sa stabilim ce si cand vom face. La 121$ pe baril este imposibil ca prețul sa depășească 9lei/litri ( unde jumatate din acesti bani merg catre stat)

Noi facem ceva !”, a transmis organizatorul protestului.

Amintim că litrul de motorină standard a ajuns să coste peste 9 lei. Potrivit analistului economic, Adrian Negrescu, statul ar putea interveni privind modificarea prețului, având în vedere că 60% din costul combustibilului este reprezentat de taxe și accize.

Măcar putem interveni pe zona de fiscalitate, să scazi TVA-ul de exemplu la factura la gaze și la energie pentru populație poate fi o soluție. Să scazi costurile fiscale cu litrul de carburant, pentru că la noi cam 60% din prețul unui litru de carburant înseamnă taxe și impozite datorate statului”, a declarat analistul economic Adrian Negrescu, la Europa FM.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vin inundațiile! Cod galben de vreme rea în Argeș

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole