Vin inundațiile! Cod galben de vreme rea în Argeș

de | 11.06.2022 09:20 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Național

O avertizare Cod galben de inundaţii şi viituri a fost emisă de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), care va fi valabilă până duminică la ora 00:00.

Potrivit specialiștilor, până duminică la miezul nopții, vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, în bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Mureş, Caraş, Nera, Cerna, Dunăre (afluenţii mici aferenţi sectorului amonte S.H. Gruia), Jiu, Olt, Călmăţui, Vedea, Argeş, Ialomiţa, Siret, Jijia, precum şi pe râurile din Dobrogea.

Amintim că și Administrația Națională de Meteorolgie a emis o atenționare cod galben de vreme rea, care a intrat în vigoare vineri, de la ora 14:00, fiind valabilă până duminică seara.

Toată țara se află sub această avertizare meteorologică, iar în acest interval vor fi furtuni, ploi, descărcări electrice şi grindină.

cod galben - Vin inundațiile! Cod galben de vreme rea în Argeș

Foto meteoromania.ro

În intervalul menționat, în sudul țării și la munte va ploua însemnat cantitativ şi vor fi pe alocuri şi manifestări de instabilitate atmosferică. În Moldova, Transilvania, Maramureș și local în Crișana și Banat, îndeosebi în timpul după-amiezelor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va concretiza prin averse torenţiale, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în zonele de deal și de munte și în extremitatea de sud a țării, 40…60 l/mp”, transmite ANM.

Foto Digi 24

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Rusalii

Ultimele articole