Sute de polițiști și jandarmi- cu ochii pe argeșeni

de | 11.06.2022 08:55 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Lifestyle

Minivacanța de Rusalii, mult așteptată de români, a sosit, iar cu acest prilej, Ministerul Afacerilor Interne a mărit numărul de polițiști și jandarmi care se vor afla pe străzi.

În județul Argeș, aproximativ 300 de polițiști din cadrul IPJ Argeș se vor afla, în fiecare zi, pe străzi, pentru siguranța cetățenilor.

Dintre aceștia, 200 de agenți sunt din cadrul structurilor de ordine publică. Ei vor acționa pentru prevenirea și combaterea faptelor de comerț ilicit. De asemenea, argeșenii sunt informați că oamenii legii vor fi prezenți și în zonele bisericilor, acolo unde se vor desfășura slujbe religioase cu ocazia sărbătorii de Rusalii. Zonele aglomerate, precum stațiunile turistice, sunt și ele în vizorul polițiștilor.

În ceea ce privește desfășurarea a traficului rutier în condiții de optime, 60 de polițiști de la Rutieră se vor afla pe drumurile din Argeș pentru a preveni evenimentele neplăcute. De asemenea, vor fi organizate acțiuni pentru depistarea șoferilor care nu respectă regulile de circulație sau care se urcă la volan sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Și polițiștii din structurile de investigații criminale, economic, arme, dar și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale vor fi mobilizați în această perioadă.

Recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza la condițiile de drum, să respecte indicațiile polițiștilor rutieri și să manifeste o conduită preventivă în trafic.
Vă recomandăm să manifestați o atenţie deosebită în ceea ce privește protecția personală, în special la cumpărături și în locuri aglomerate.

Dacă planificați să părăsiți locuința, asigurați-vă că ați încuiat ușile și ferestrele”, transmite IPJ Argeș.

Peste 100 de jandarmi vor fi pe străzi

Totodată, peste 100 de jandarmi argeșeni vor fi pe teren în perioada 11-13 iunie, astfel încât oamenii să fie în siguranță de sărbătoarea de Rusalii. Ei vor interveni pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională. De asemenea, cei care doresc să petreacă în aer liber, la picnic sau la grătar, trebuie să se asigure că respectă legislația în vigoare pentru a nu se trezi cu amenzi de la jandarmi.

Ce reguli sunt de respectat:

– să desfăşoare activităţi de picnic numai în zonele special amenajate şi/sau a zonelor indicate pentru acest tip de activităţi;
– să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat;
– să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate;
– să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă;
– să nu hrănească animalele sălbatice și să evite contactul cu acestea”, transmite INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN „BASARAB I” ARGEŞ.

Jandarmii vor fi prezenți și la slujba de la la Mânăstirea Slănic din comuna Aninoasa, în a doua zi de Rusalii, acolo unde se preconizează că va fi un public numeros. Agenții sfătuiesc credincioșii să respecte măsurile de ordine publică, să adopte un comportament civilizat şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi sau să apeleze numărul unic de urgență 112 în cazul unor fapte antisociale.

Mai mult, jandarmii montani vor fi și ei prezenți pe traseele montane.

Recomandăm persoanelor să nu se aventureze pe trasee fără echipament adecvat, să se informeze asupra gradului de dificultate al traseului și să nu consume băuturi alcoolice. Totodată, aceștia nu trebuie să recurgă la deteriorarea amenajărilor turistice, marcajelor sau indicatoarelor de orientare”, adaugă jandarmii montani.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Loredana Groza – Concert caritabil pentru reabilitarea Spitalului de Pediatrie din Pitești!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: AJVPS Argeș | IPJ Argeș