Argeș: Zeci de mii de metri pătrați de teren au fost afectați de incendiile de vegetație

de | 07.09.2023 11:43 | Județean, Eveniment, Importante

În ultimele 24 de ore, pe raza județului nostru au avut loc mai multe incendii de vegetație care au afectat o suprafață totală de teren de aproximativ 62.000 mp.

Salvatorii argeșeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a trei incendii în care au ars vegetație uscată și mărăciniș.

Prima intervenție a fost în orașul Costești, unde a fost afectată o suprafață de teren de aproximativ 1.500 mp și s-au degradat trei pomi.

Un incendiu devastator a avut loc și în localitatea Căteasca, unde ars aproximativ 60.000 mp de teren.

La sosirea forțelor de intervenție ardea în dezvoltare vegetație uscată, cu posibilitatea inundării cu fum a autostrăzii.”, transmite ISU Argeș

Pompierii argeșeni au intervenit și în municipiul Pitești, unde a ars o suprafață de teren de aproximativ 500 de vegetație uscată și mărăciniș.

Având în vedere situația prezentată anterior, dar și gradul de uscăciune a vegetației, facem un apel la cetățeni să adopte un comportament preventiv în evitarea arderilor necontrolate.
Totodată, reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!”, transmit reprezentanții ISU Argeș

Amenzile pentru cei care nu respectă legea sunt de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele
juridice.

Potrivit ISU Argeș, un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

sursă foto ISU Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Ce arată rezultatele analizelor de sânge ale fostului șef BCCO, care a omorât o femeie, în Popești Leordeni

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU Argeș