Argeșeni amendați pentru delicte silvice

de | 26.04.2024 15:48 | Județean, Eveniment

Pe 25 aprilie, polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș au finalizat verificările cu
privire la respectarea condițiilor de transport material lemnos de către mai multe persoane.

În urma verificărilor, oamenii legii au aplicat  5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.000 de lei și au confiscat și cantitatea de 2,96 mc material lemnos.

Printre cei sancționați se află și un bărbat de 38 de ani, din Berevoești, care a transportat, în baza aceluiași aviz de însoțire, cu o autoutilitară, cantitatea de 2,96 mc material lemnos.

Pentru fapta sa, bărbatul s-a ales cu o amendă în valoare de 2.000 de lei, iar materialul lemnos în valoare de aproximativ 800 de lei a fost confiscat.

Alți patru bărbați, respectiv unul de 37 de ani, din Nucșoara, unul de 53 de ani, din Mihăești, un bărbat de 43 de ani, din Micești și unul de 29 de ani, din Mioarele au fost și ei amendați de polițiști.

Potrivit verificărilor efectuate de oamenii legii, cei patru au transportat material lemnos cu autoutilitare, efectuând fotografii asupra mijlocului de transport, pe care le-au încărcat în sistemul SUMAL 2.0, fără a se putea distinge încărcătura transportată.

Prin urmare, fiecare dintre cei patru bărbați a fost sancționat cu amendă în valoare de câte 1.000 de lei.

Polițiștii vor efectua în continuare verificări privind respectarea prevederilor legale din domeniu, pentru combaterea exploatării și valorificării ilegale a
materialului lemnos.”, transmite IPJ Argeș

Reamintim că sancţiunile prevăzute de legislaţia din domeniul silvic sunt cuprinse între 1.000 şi 8.000 de lei pentru persoanele fizice care taie sau sustrag arbori, indiferent de forma pe proprietate a terenului de unde provin, iar deţinerea ori transportul de material lemnos fără forme legale de sancţionează cu amendă între 1.000 şi 15.000 de lei.

Totodată, pentru agenţii economici care deţin sau efectuează activități de expediere, transport, primire pentru depozitare, prelucrare ori de exploatare de material lemnos, amenzile sunt cuprinse între 1.000 și 15.000 de lei, cu măsuri complementare ce pot ajunge la suspendarea activității, iar pentru tăierea și sustragerea de arbori în cadrul exploatărilor forestiere de către operatori economici atestați, amenzile pot fi de la 8.000 până la 12.000 de lei, precum și retragerea atestatului care permite desfășurarea unor astfel de activități.

foto descriptiv ziarulderoman.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Restricţii de circulaţie pe DN7 și A2 în perioada sărbătorilor pascale

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole