Aproximativ 700 de argeșeni au ajuns la UPU, în minivacanța prilejuită de Unirea Principatelor

de | 26.01.2023 10:45 | Știri, Județean, Lifestyle, Pitești

 

Aproximativ 700 de argeșeni au avut nevoie de asistență medicală în minivacanța prilejuită de „Mica Unire”. Circa 25 % dintre prezentări s-au încheiat cu spitalizare.

UPU Pitesti

Cadrele medicale au lucrat la foc continuu în minivacanța prilejuită de Unirea Principatelor, înregistrându-se aproape 700 de prezentări în Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean din Pitești, în perioada 21-24 ianuarie 2023.

Luni, 23 ianuarie, a fost cea mai aglomerată zi, când medicii urgentiști au consultat cei mai mulți pacienți, predominând cei cu traumatisme, dar și cu patologii cardiace. Nu au lipsit nici bolnavii cu afecțiuni digestive, respiratorii și cei cu accidente vasculare.

UPU Pitesti

Un număr de 60 de cazuri din totalul celor care au ajuns să primească îngrijiri medicale de la personalul din UPU, în cele 4 zile  menționate,  s-au prezentat din cauza exceselor alimentare și de alcool.

Din numărul total de prezentări, 230 de persoane au fost aduse la UPU cu ambulanțele SAJ, 25 cu echipaje SMURD și 3 cu echipajul SMURD de Terapie Intensivă Mobilă.

Precizăm că 60 dintre pacienții care au ajuns la UPU au fost aduși prin transfer de la alte unități sanitare din Argeș, pentru a primi îngrijiri medicale și tratament de specialitate în cadrul SJU Pitești”, menționează purtătorul de cuvânt al SJU Pitești, Cristina Cazacu.

UPU Pitesti

Dintre urgențele pentru care bolnavii s-au prezentat la spital se amintesc următoarele:

  • 104 cazuri – traumatisme ;
  • 52 de cazuri – afecțiuni respiratorii ;
  • 50 de cazuri – afecțiuni ORL ;
  • 29 de cazuri – colici renale ;
  • 26 de cazuri – afecțiuni cardiace ;
  • 23 de cazuri – accidente vasculare ;
  • 19 cazuri – afecțiuni oftalmologice ;
  • 7 cazuri – alergii ;
  • 1 caz –comă.

UPU Pitesti

Totodată, au ajuns în UPU și cinci victime ale accidentelor rutiere, șase victime din agresiuni, una intoxicată, două persoane cu arsuri și alte două mușcate de câini. Au cerut ajutorul specialiștilor și pacienți cu afecțiuni care nu le puneau viețile în pericol și care nu reprezentau urgențe medicale.

 

Foto: Facebook Spitalul Județean de Urgență Pitești

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: UPU

Ultimele articole