Argeşenii care găzduiesc ucraineni au încasat 1 milion de lei în primele trei luni de război

de | 24.08.2022 10:00 | Știri, Economic

108 milioane lei a plătit statul român pentru cazarea şi masa ucrainenilor fugiţi din calea războiului, conform datelor existente la sfârşitul lunii iunie. Cea mai mare parte din această sumă, mai exact 87,3 milioane lei, au ajuns la persoanele  fizice care şi-au pus apartamentele şi casele la dispoziţia refugiaţilor, restul sumei fiind decontată de pensiuni şi hoteluri.

Argeşenii care au cazat ucraineni în propriile case au primit în primele trei luni după declanşarea războiului 1.016.500 lei, după cum urmează: 32.920 lei în aprilie, 429.300 lei în mai şi 554.280 lei în luna iunie, acestea fiind plăţile efectuate către autoritățile administrației publice locale, din sumele alocate de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Pentru fiecare persoană cazată, se acordă 50 lei pe zi, în vreme ce pentru masa refugiaţilor statul decontează 20 lei pe zi. În ceea ce priveşte persoanele juridice, sumele sunt cu mult mai mici, doar 9.990 lei fiind decontaţi de unităţile de cazare din Argeş care au găzduit refugiaţi.

 

150 de ucraineni angajaţi în judeţul nostru

De la începutul conflictului din Ucraina, în România au fost integraţi pe piaţa muncii 6.400 de ucraineni – după cum a anunţat ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marius Budăi. Dintre aceştia, 150 și-au găsit loc de muncă în județul Argeș. Printre primele companii din Argeş care au angajat refugiaţi se numără şi producătorul de cablaje Leoni.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Refugiații ucraineni au schimbat piața închirierilor!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență | Ucraina