Argeșul – din nou absent de la Târgul de Turism al României

de | 02.03.2023 20:05 | Știri, Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

  • Narcis Sofianu: „Sute de miliarde au fost tocate și nu s-a făcut nimic pentru turismul argeșean”

În perioada 23-26 februarie, a avut loc, la Romexpo, tradiționalul Târg de Turism al României, dedicat atât agențiilor de turism, touroperatorilor, participărilor internaționale și serviciilor turistice, cât și zonelor turistice din România prin intermediul Unităților Administrativ Teritoriale, Consiliilor Județene, Primăriilor, Asociațiilor de Turism sau Oficiilor de Turism. Argeșul continuă să rămână nereprezentat la acest târg, conducerea Consiliului Județean considerând că nu ar avea niciun beneficiu și că ar cheltui inutil niște bani. Suma este una derizorie pentru o autoritate județeană, vorbim de aproximativ 10.000 de lei. Consilierul județean Narcis Sofianu consideră că această neparticipare are legătură cu dezinteresul față de turismul din Argeș, un județ care, la acest capitol, este mai mult decât corigent.

 

„De ce încasezi salariu dacă jobul tău este să te ocupi de drumurile județene și drumurile sunt praf?

CJ Argeș nu participă, din nou, la Târgul de Turism al României. În 30 de ani de PSD, Argeș a devenit un județ din ce înce mai urât. Și acolo unde s-a observat că oamenilor le-ar plăcea să meargă, adică în locurile în care s-ar putea face turism, nu se fac lucrurile care trebuie în ceea ce privește investițiile la nivelul administrației publice județene. Sunt lucrări care trenează de multă vreme la Cetatea Poienari, s-au făcut greșeli mari cu fondurile de acolo. A fost un fiasco total tot ce înseamnă mult lăudata stațiune de schi Molivișu. Argeșul este singurul județ din România cu zonă montană, care, culmea, are și cei mai înalți munți din România, dar care nu are pârtii de schi omologate. În opinia conducerii CJ, Argeșul este unul dintre cele mai sărace județe, se vaită cu asta când e de promovat turismul, dar și când e vorba de infrastructura rutieră. Dar statisticile economice spun că suntem în top 4 la nivel național. Când ești un incompetent, nu ai ce face nici pentru turism, nici pentru altceva.”, declară Narcis Sofianu.

 

Narcis Sofianu Argeș

 

Despre ce turism vorbim cât timp nu avem infrastructură? La CJ sunt doar ca să încaseze salarii. De ce încasezi salariu dacă jobul tău este să te ocupi de drumurile județene și drumurile sunt praf? Degeaba este cunoscut Vidraru în România dacă nu se fac investiții. Oriunde avem drumuri județene în apropierea unei zone de interes turistic, acestea sunt foarte proaste. Promovarea destinațiilor turistice nu este o chestiune de competență, este una care ține de datorie, pentru care iau salarii. Nu au făcut nimic, niciodată, pentru promovarea turistică a Argeșului. Ce să promovezi ca destinație, când tu ți-ai bătut joc de ele și nu ai un drum pe acolo! Sute de miliarde au fost tocate și nu s-a făcut nimic pentru turismul argeșean. Suntem campioni la atragere de fonduri europene, dar nu văd niciun proiect major care să fi fost implementat.”, a mai declarat Narcis Sofianu.

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș

Ultimele articole