Argeșul de tradiție. Marilena Iosifaru și Tică Vasile au obținut titlul onorific de Tezaur Uman Viu

de | 01.07.2023 16:06 | Știri, Importante, Județean, Lifestyle, Național

Argeșul a obținut încă două titluri de Tezaur Uman Viu: Marilena Iosifaru din Corbeni și Tică Vasile de la Galeșu, amândoi meșteri populari care activează de 15 ani în cadrul Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești.

Dosarele au fost întocmite de Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș, sub coordonarea managerului Elena Iagăr, anunță Consiliul Județean Argeș.

Meșteri populari

Astfel, în conformitate cu prevederile Legii nr. 26/2008 privind protejarea patrimoniului cultural imaterial, precum şi cu cele ale Regulamentului de acordare a titlului de TEZAUR UMAN VIU aprobat prin OMC nr. 2601/30.01.2023, Comisia Națională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, organism de specialitate al Ministerului Culturii, a hotărât acordarea titlului onorific de TEZAUR UMAN VIU a încă 12 persoane purtătoare, creatoare și păstrătoare de patrimoniu cultural imaterial. Pe listă se regăsesc doi argeșeni: Iosifaru Marilena (Argeș), domeniul: alte elemente de PCI – Universul copilăriei; Vasile Constantin (Argeș), domeniul: spiritualitate – cântăreț (neprofesionist) de muzică vocală și instrumentală. Programul vizează identificarea și recunoaşterea la nivel național a celor care sunt creatori și păstrători ai valorilor tradiționale și care fac, prin talentul și efortul lor, dovada caracterului excepțional al performării, fiind capabili să transmită un anumit element de patrimoniu imaterial, în forma și cu mijloacele tradiționale nealterate, contribuind, astfel, la asigurarea viabilității acestuia în cadrul comunităților.

Sursă foto: Facebook Elena Iagar.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Distracția continuă și azi la Mioveni! Aflați care este programul complet

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Tezaur Uman Viu