Aroape 55.000 de tineri și-au găsit un loc de muncă

de | 26.02.2024 10:38 | Național, Administrație, Importante

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) anuță că aproape 55.000 de tineri cu vârste sub 30 de ani au fost angajați anul trecut ca urmare a măsurilor de ocupare derulate, majoritate fiind încadrați în locuri de muncă pe perioadă nedeterminată.

144.067 de tineri cu vârste sub 30 de ani au fost incluși pe parcursul anului 2023 în măsuri active de ocupare derulate de către MMSS prin Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă. Dintre aceștia, 54.759 de tineri au fost încadrați în muncă. Astfel, potrivit sursei citate: 49.010 tineri încadrați în locuri de muncă pe perioadă nedeterminată; 1.126 au beneficiat de prima de activare de 1.000 de lei pentru șomerii neindemnizați; 432 au beneficiat de primă de inserție; 542 au primit sprijin privind stimularea mobilității forței de muncă (prime de încadrare, primă de instalare sau primă de relocare, după caz, pentru cei care s-au angajat la distanțe de mai mult de 15 km de domiciliu, respectiv mai mult de 50 km de domiciliu).

Sursă foto: Facebook MMSS.

”Fiecare tânăr beneficiază de măsuri active personalizate, în funcție de aptitudini, capacități și nivel profesional. Ajutăm tinerii să înceapă și activități independente sau o afacere. Diversificarea și dezvoltarea serviciilor și politicilor publice în domeniul ocupării reprezintă priorități ale mandatului meu pentru a răspunde cât mai bine nevoilor pieței muncii”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Foto descriptiv. Sursă foto: Sursă foto: Facebook MFTES și Facebook MMSS.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Preşedintele Klaus Iohannis participă la reuniunea de lucru privind sprijinul acordat Ucrainei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Muncii