(VIDEO) Așa va arăta autostrada Sibiu-Pitești în zona montană din Vâlcea! 31 km în creierii munților!

de | 05.04.2022 16:06 | Știri, Importante, Național

Au apărut imagini cu autostrada Sibiu-Pitești, așa cum va fi văzută în zona montană din Vâlcea, secțiunea dintre Boiţa (Sibiu) şi Cornet (Vâlcea).

În februarie 2022, a fost semnat contractul pentru Secţiunea 2 a Autostrăzii Transcarpaţi (tronsonul dintre Sibiu și Pitești), în valoare de aproximativ 1 miliard de euro, fără TVA, finanțare asigurată din fonduri europene. Contractul a fost semnat cu de către CNAIR cu asocierea de firme turcești MAPA INSAAT VE TICARET A.S. – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.

Vezi animația: Proiectul Lotului 2 Boiţa – Cornetu, al Autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti (Sursă imagini Constantin Rădulescu)

Companiile din Turcia va realiza un tronson de 31,33 kilometri, care presupune construcția a 7 tuneluri cu o lungime totală de peste 4,9 km, 27 viaducte, 22 poduri, un ecoduct de circa 210 metri lungime în zona Lazaret și alte câteva sute de lucrări de consolidare, susținere și structuri de stabilizare.

De asemenea, în zona localitățiilor și a ariilor protejate vor fi puse panouri fonoabsorbante, iar în dreptul localităților vor exista aliniamente de arbori pentru reţinerea poluanţilor atmosferici.

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructură au specificat, în luna februarie 2022, că „este cel mai complex şi scump proiect de infrastructură rutieră din istoria ţării: 31,33 km prin „creierii munţilor”, pe Valea Oltului între Boiţa şi Cornetu”.

Mapa şi Cengiz au la dispoziţie 18 luni pentru proiectare şi patru ani şi două luni pentru execuţie. Până în anul 2028, secțiunea va trebui să fie gata.

Foto: voceavalcii.ro


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: autostrada A1 | autostrada Pitești Sibiu | CNAIR | Pitești

Ultimele articole